Το δίδυμο των ληστών που χθες το πρωί άρπαξε τις εισπράξεις από το υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Αθηνών στο Περιστέρι, δεν

πρόλαβε να χαρεί την λεία του. Αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών χρειάστηκαν λίγη ώρα μέχρι να εντοπίσουν το αυτοκίνητο που επέβαιναν και να τους συλλάβουν. Μάλιστα, ο 58χρονος οδηγός άρχισε να οδηγά γρήγορα στα στενά της περιοχής για να διαφύγει ενώ ο 42χρονος Αλβανός, ο οποίος οπλοφορούσε, αντιστάθηκε στη σύλληψη του. 

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει ξεκάθαρα ότι ήταν αποφασισμένος να πάρει τα χρήματα από τα ταμείο και να εξαφανιστεί. Μάλιστα, αδιαφόρησε για τους πελάτες που περίμεναν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος. Πήρε τα λεφτά στα χέρια και βγήκε τρέχοντας από την τράπεζα.  

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο με 5 φυσίγγια, χρηματικό ποσό, είδη αμφίεσης που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία, συσκευή κινητού τηλεφώνου. Στον 58χρονο συνεργό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και συσκευή κινητού τηλεφώνου. Επίσης, στο σπίτι του 58χρονου όπου έμεναν οι δυο συλληφθέντες εντοπίστηκαν αεροβόλο όπλο, μπαλτάς και μαχαίρι. 

Όπως διαπιστώθηκε, ο 42χρονος «είχε δραπετεύσει την 20-1-2020 από Αγροτικό Κατάστημα της Χώρας μας στο οποίο ήταν έγκλειστος, για έκτιση ποινής -28- μηνών για τα αδικήματα της κλοπής, αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου στη Χώρα μας. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στη Μεσσηνία και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 3 ετών για κλοπές». Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί, εν αναμονή των αποτελεσμάτων και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, συνεχίζουν την έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.