Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο νέο Πράσινο Σημείο

του Δήμου Περιστερίου (Πελασγίας 90 & Πιπίνου), δράση ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης των πολιτών με αφορμή τη Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων. 

Στο πλαίσιο της δράσης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου μοίρασε σε δεκάδες δημότες, εδαφοβελτιωτικό και λουλούδια από το φυτώριο.  

Παρών ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, όπου συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα και τους εργαζόμενους για τα θετικά αποτελέσματα που έχει μέχρι στιγμής η Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη δράση συμμετείχε και ο γιος του Δημάρχου, Γιώργος Παχατουρίδης, όπου βοήθησε στη διανομή του εδαφοβελτιωτικού και των λουλουδιών. 

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η συγκεκριμένη δράση που αφορά τα οικιακά οργανικά απορρίμματα, αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, έχοντας ως στόχο την ανάκτηση χρήσιμων υλικών, τη μείωση του κόστους διαχείρισης των δημοτικών αστικών αποβλήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Εν συντομία, το εδαφοβελτιωτικό που παράγεται από τα βιοαπόβλητα, είναι πολύ πιο υγιεινό και φυσικό από οποιοδήποτε χημικό λίπασμα, ενώ με τη χρήση του, το έδαφος αναζωογονείται, συγκρατεί το νερό και αποθηκεύει θρεπτικά συστατικά. Τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, η Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων και ο καφέ κάδος, έχει μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και γίνεται μέρα με την ημέρα, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Αυτό δείχνουν άλλωστε και τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, όπου πλέον μας καθιστούν ως έναν από τους Δήμους με θετικά αποτελέσματα. Το χωριστό ρεύμα της ανακύκλωσης, αυτό των βιοαποβλήτων, πρέπει να γίνει περιβαλλοντικός τρόπος ζωής, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σπίτι, γιατί οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι πολίτες και το περιβάλλον. Εννοείται ότι ο Δήμος Περιστερίου θα παραμείνει αρωγός αυτής της προσπάθειας και θα συνεχίσει να επιβραβεύει τους πολίτες.»