Μισό εκατομμύριο ευρώ οφείλει στο Δήμο Περιστερίου η εταιρεία «VOLTON

 Ελληνική Ενεργειακή», ένας ακόμα από τους ιδιώτες παρόχους ενέργειας που δεν έχουν αποδώσει τα δημοτικά τέλη και τους φόρους ενώ τα εισέπραξαν από τους κατοίκους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Επί δύο ολόκληρα χρόνια η εν λόγω εταιρεία αφήνεται ανενόχλητη να υφαρπάζει τα χρήματα του περιστεριώτικου λαού, ενώ την ίδια στιγμή αποστέλλονται ακαριαία τα κατασχετήρια σπιτιών για οφειλές λίγων εκατοντάδων ευρώ.

Όταν πρόκειται για χρέη φτωχών εργαζομένων και ανέργων της πόλης η Δημοτική Αρχή δικαιολογεί τις νομικές ενέργειες επικαλούμενη τις τυπικές υποχρεώσεις των πολιτικών και διοικητικών προϊσταμένων του Δήμου.

Τώρα που μεγαλοοφειλέτης είναι μια μεγάλη εταιρεία ποιος έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι χρειαστήκανε δύο χρόνια για σταλεί ένα απλό εξώδικο και να συζητιέται η πιθανότητα δικαστικής προσφυγής; Σε πόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις «ξεχάστηκε» η Διοίκηση με αποτέλεσμα τα λογής αρπαχτικά να πίνουν στη «υγεία του κορόιδου»;

Καταρρίπτεται με πάταγο η επιχειρηματολογία της Διοίκησης Παχατουρίδη σχετικά με την προέλευση των οφειλών από Παρελθόντα Έτη (Π.ΟΕ.). Ισχυρίζονταν ότι το πόσο των 20 εκ. και άνω αφορά μικροοφειλέτες δημότες την ίδια ώρα που η Λαϊκή Συσπείρωση αποδείκνυε με στοιχεία ότι εκείνοι που χρωστάνε είναι μεγάλες εταιρείες που μένουν στο απυρόβλητο.

Έχουν τεράστια ευθύνη οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων και η κυβέρνηση της ΝΔ που ψήφισαν και στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της ενέργεις, καθώς και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που ανέχονται και προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Απαιτούμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επιστραφούν άμεσα και εντόκως τα οφειλόμενα τόσο από την «VOLTON» όσο και από τους άλλους μεγαλοοφειλέτες στον Δήμο Περιστερίου και αλλού.