«ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και φέτος τον 12 ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, με θέμα: «Περιστέρι Πολλών Αστέρων – Χριστούγεννα στην πόλη μας». Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, καλεί τους μαθητές των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Περιστερίου, να συμμετέχουν με τα έργα τους στον διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής εν όψει των εορτών Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Παχατουρίδης υπογραμμίζει ότι: «Ο Δήμος Περιστερίου εν όψει της περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς θα αναδείξει και πάλι ως πρωταγωνιστές των φετινών γιορτών τα μικρά παιδιά που προσδοκούμε να δημιουργήσουν ζωγραφιές μέσα από το δικό τους βλέμμα και την ευαισθησία τους, να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα όνειρά τους και να προσφέρουν νότες αισιοδοξίας και χαράς σε όλους μας». Και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ψηφιακά.

Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.depadp.gr για να ενημερωθούν για τον διαγωνισμό, να υποβάλουν τα στοιχεία που θα ζητούνται και να επισυνάψουν τη ζωγραφιά σε ψηφιακή μορφή. Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να υποβληθούν έως και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023. Οι 50 καλύτερες ζωγραφιές θα επιλεχθούν από επιτροπή που θα αποτελείται από εικαστικούς των εργαστηρίων ζωγραφικής της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα σαν επιβράβευση για τη ζωγραφιά τους. Τα έργα που θα επιλεχθούν ενδέχεται να πρέπει να παραδοθούν πρωτότυπα, κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να εκτυπωθούν σε κατάλληλο υλικό και θα τοποθετηθούν για όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στα ειδικά φωτιστικά πλαίσια της κεντρικής Πλατείας Εθνικής Αντίστασης (απέναντι από τον ΟΤΕ).

Η φωταγώγηση της πλατείας με τα 50 έργα θα γίνει την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και θα παραμείνουν έως και τις 7 Ιανουαρίου 2024. Θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00 - 14:00, τηλέφωνα 2105779914, 2105779049, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.