Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Ιλίου, όπου και

συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Νίκο Ζενέτο. Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Άρης Τσιμόγιαννης, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα. Παναγιώτα Μηλιώνη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Φραγκάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Φερεντίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και συνεργάτες του Π. Κουρουμπλή. Ο δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον πρώην υπουργό και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που είχαν επί θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών, ιεράρχησε τα θέματα που απασχολούν τους δημότες Ιλίου και της δυτικής Αθήνας.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι η κατάσταση των δρόμων της Δυτικής Αθήνας, λόγω των παρεμβάσεων των οργανισμών κοινής ωφέλειας. Τονίστηκε ότι «οι δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο και στην περιοχή δεν υπάρχουν ανισόπεδοι κόμβοι που να διευκολύνουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών». Στη συνέχεια συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω της απουσίας χώρου ταφής στα κοιμητήρια. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης των μονάδων Υγείας και η δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα, σε μια περιοχή που ζουν ένα εκατομμύριο κάτοικοι και είναι εμφανώς υποβαθμισμένη στον τομέα αυτό, σε σχέση με άλλες περιοχές της Αττικής. Εν συνεχεία τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής περιφερειακού δρόμου περί του Ποικίλου Όρους, που θα συνδέει ταχύτερα τη Δυτική Αθήνα με την Αττική Οδό, καθώς και η ανάγκη επέκτασης του Μετρό. Στη συζήτηση τέθηκε και το χρόνιο και χρονίζον πρόβλημα του ΧΥΤΑ της περιοχής.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε μία παλαιότερη πρόταση, στην οποία προβλεπόταν το νερό που μετά την βιολογική επεξεργασία των λυμάτων πέφτει στη θάλασσα, να αξιοποιείται στους χώρους πρασίνου του Ποικίλου Όρους και στους χώρους πράσινου της Δυτικής Αθήνας. Τέλος τονίστηκε η έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης για ζητήματα πολιτισμού και αθλητισμού. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός, επισήμανε ότι υπάρχουν ζητήματα που μπορεί να αναλάβει ένας βουλευτής, αλλά υπάρχουν και θέματα που απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των βουλευτών της περιοχής. Ειδικότερα ανέφερε: «Στη ζωή μου υπήρξα ρεαλιστής. Γνωρίζω, τι μπορώ να κάνω μόνος μου, αλλά ξέρω και πως πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, προκειμένου να φέρουμε απτά αποτελέσματα σε μεγάλα και ευρύτερης σημασίας ζητήματα.

Για όλα τα τεθέντα ζητήματα θα αναλάβω πρωτοβουλίες και προς την κυβέρνηση και προς την Περιφέρεια, αλλά θα ζητήσω και την ενεργοποίηση συναδέλφων βουλευτών της περιοχής, για την επίλυση ζητημάτων που απαιτείται μια τέτοια προσπάθεια. Θέλω να σας δηλώσω πως σε ότι αφορά τις μονάδες Υγείας, τη δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα και την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων για τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Ασπρόπυργο, οι πρωτοβουλίες μου θα είναι άμεσες. Παράλληλα, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου δυνατότητων θα επιχειρήσω, μαζί με άλλους συναδέλφους, την ανάδειξη όλων των προαναφερθέντων κρίσιμων ζητημάτων που θίξατε και απασχολούν την περιοχή». Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων του δήμου Ιλίου και συγκεκριμένα με τον κ. Αϊδόνη Κων/νο, την κα. Γεροντάρη Μαργαρίτα, την κα. Καρούση Ελευθερία και τον κ. Σκεντέρη Κων/νο.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην έλλειψη προσωπικού σε τομείς όπως η καθαριότητα, τονίζοντας ότι, λόγω συνταξιοδοτήσεων, μετατάξεων και κινητικότητας, παρατηρείται τεράστια υποστελέχωση. Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφθηκε την ΤΟΜΥ Ιλίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή κ. Μιλτιάδη Καράμπελα. Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η αναγκαιότητα καλύτερης οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος οφείλουν, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά των στελεχών του δημόσιου συστήματος Υγείας, να προχωρήσουν, επιτέλους, στη θέσπιση των βαρέων και ανθυγιεινών και στην αύξηση των μισθολογικών αμοιβών των εργαζομένων, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που έχει η οικονομία. Ταυτόχρονα, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη, να γίνει μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της Υγείας, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι οποίοι συνεισέφεραν τα μέγιστα την περίοδο της πανδημίας. Κλείνοντας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε την ανάγκη διαλόγου που θα οδηγεί στη θεσμοθέτηση ενός λειτουργικού, διεπιστημονικού συστήματος πρωτοβάθμιας και μετανοσοκομειακής φροντίδας Υγείας στην κοινότητα. Ένα σύστημα που θα ολοκληρώνει τον ατομικό ιατρικό φάκελο, θα παρακολουθεί τους δείκτες υγείας και θα αντιμετωπίζει πρώιμα κάθε είδους εκδήλωση επιδημίας και πανδημίας.