Δελτίο τύπου για τη συνάντηση της Δημοτικής Κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» στο Ίλιον και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών «Ίλιον Με Άλλα Μάτια».

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου η συνάντηση ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών κινήσεων «Ίλιον Με Άλλα Μάτια» και «Αλληλέγγυα πόλη». Η ευρεία συσπείρωση και ενότητα των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του Δήμου Ιλίου, διαπιστώθηκε ότι αποτελεί βασικό ζητούμενο και για τις δύο πλευρές. Οι κ.κ. Κώστας Κάβουρας και Βαγγέλης Αυγουλάς ως επικεφαλής των δύο κινήσεων, σε κοινή τους δήλωση μετά το τέλος της συνάντησης, σημείωσαν χαρακτηριστικά: «Μέσα από ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο διαπιστώσαμε τους κοινούς μας προβληματισμούς για το μέλλον του τόπου μας. Έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προάσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας, συνειδητοποιήσαμε ότι μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πόλης μας. Αποτέλεσε κοινή πεποίθηση πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Γι’ αυτό ορίσαμε μια κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μας, με διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά και με σεβασμό στις απόψεις του καθενός».

Ο κ. Αυγουλάς εξήγησε ότι πρώτιστη επιδίωξή της κίνησης πολιτών που συντονίζει, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ιλίου μέσα από την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, διότι σήμερα παρατηρείται έλλειψη ιδεών και έμπνευσης σε αυτόν τον τομέα και η απλή διαχείριση του άριστου προ ετών έργου πλέον δεν είναι αρκετή. Παράλληλα, η κίνηση ενεργών πολιτών «Ίλιον Με Άλλα Μάτια», τονίζει για μια ακόμη φορά, ότι δε δημιουργήθηκε για να αποτελέσει προεκλογικό πυροτέχνημα αναζητώντας αρχηγίες και καρέκλες, ούτε στοχεύει στη διάσπαση των πολιτών του Ιλίου εκμεταλλευόμενη την απλή αναλογική. «Με γνώμονα τη σύνθεση, θέλουμε να αναδείξουμε προβλήματα προσβασιμότητας σε υπηρεσίες, στο τοπικό πολιτιστικό και αθλητικό προϊόν και στο δομημένο χώρο, να ακουστεί η νεολαία μας τοπικά και να βρει κοινά στο βηματισμό της με την πόλη μας, να ενισχυθούν ουσιαστικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες του Δήμου και να υποστηριχτούν οι προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, καθώς και να πρωταγωνιστήσουν οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας βασιζόμενοι σε σαφή και ασφαλή θεμέλια», σημείωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και τ. Αντιδήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Αυγουλάς.

«Κατανοώντας ότι οι νέοι άνθρωποι αποτελούν το μέλλον του τόπου μας, επιδιώκουμε να εκφράσουμε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους, αλλά και να τους δώσουμε βήμα κάνοντάς τους συμμέτοχους στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για την πόλη μας. Επιπρόσθετα, διαπιστώσαμε ότι η προστασία και η ανάδειξη χώρων πρασίνου, η αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής και η περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσα από ένα συνεκτικό και βιώσιμο σχέδιο, βρίσκονται από κοινού στο επίκεντρο του σχεδιασμού και των δύο πλευρών. Για τον λόγο αυτό, αξιολογούμε πολύ ψηλά την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» – το οποίο αποτελεί ορόσημο για την περιοχή μας – την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, αλλά και την ουσιαστική στήριξη της τοπικής αγοράς. Στην «Αλληλέγγυα πόλη» έχουμε δηλώσει εξ’ αρχής ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνέργειες και συμπράξεις, με στόχο μια προοδευτική αλλαγή για το καλό της πόλης μας. Εκτιμώντας ιδιαίτερα θετικά τις προτάσεις και τις προγραμματικές αναλύσεις της κίνησης «Ίλιον Με Άλλα Μάτια», επιδιώκουμε την περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών, ενέργεια που θεωρούμε ότι θα εξυπηρετήσει ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, είμαστε βέβαιοι ότι, καθημερινά, όλο και περισσότεροι ενεργοί πολίτες και κινήσεις του Ιλίου, θα θελήσουν να ενισχύσουν αυτήν την κοινή προσπάθεια, στον δρόμο προς τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές», δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας.