«Επειδή αυτές τις μέρες γίνεται πολύ λόγος γενικά, για την ασφάλεια των πολιτών»

Ως γνωστό, ο Δήμος Ιλίου, φημίζεται πλέον για τους «κατσικόδρομους», απόρροια εγκατάλειψης του οδικού δικτύου από την δημοτική αρχή. Για καινούργιες ασφαλτοστρώσεις, ούτε λόγος! Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Αποτέλεσμα, σπασμένη άσφαλτος, λακκούβες, χαντάκια και πρόχειρα μπαλώματα, επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Από κοντά και σχολεία. Άλλη εγκατάλειψη. Παιδιά κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες. Οροφές που στάζουν, αίθουσες που γεμίζουν νερά, σοβάδες που πέφτουν και μπετά που εμφανίζουν τον σκουριασμένο από την υγρασία οπλισμό.

Το puzzle της εγκατάλειψης μέχρι στιγμής, συμπληρώνουν οι πεζόδρομοι. Ούτε εκεί είναι καλά τα πράγματα. Για παράδειγμα, στον πεζόδρομο που διασχίζει το Άλσος και στη διασταύρωση των οδών, Ελένης και Ανδρομάχης, εδώ και αρκετό καιρό λείπουν πλάκες και κυβόλιθοι με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί χαντάκι (ΦΩΤΟ) επικίνδυνο για τους διερχόμενους πεζούς.  Όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής: «Πλήρης αδιαφορία του Δήμου. Την περασμένη βδομάδα σκόνταψε και έπεσε μια κυρία και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα».

Τώρα, γιατί η δημοτική αρχή αδιαφορεί και δεν πάει να βάλει 5 πλάκες, ένας θεός ξέρει!

Τελικά όλα συνηγορούν, ότι η διοίκηση Ζενέτου έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» στα προβλήματα της πόλης, η εγκατάλειψη είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού, η ασφάλεια πεζών και οδηγών είναι υπό αμφισβήτηση και το πέρασμα από αρκετά σημεία της πόλης, όπως λένε κάποιοι με νόημα, γίνεται με ατομική ευθύνη.