Μετά από τις περιπλανήσεις του πριν από λίγες ημέρες στις γειτονιές της Κυψέλης, φανερά εκτός κλίματος και με τους επικοινωνιολόγους του να προσπαθούν να κάνουν

το άσπρο-μαύρο, ο κ. Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να εκτεθεί εκλογικά και στις φιλόξενες λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε χθες ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ίλιον. Χαιρετίζουμε λοιπόν και καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στις φιλόξενες γειτονιές μας. Απλώς κ. Μητσοτάκη, επειδή προφανώς εσείς προσωπικά δεν γνωρίζετε ούτε και έχετε σχέση με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα της Δυτικής Αθήνας, επιτρέψτε να σας επισημάνουμε κάποια πράγματα.

Πρώτον, οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας κ. Μητσοτάκη γνωρίζουν. Γνωρίζουν και θυμούνται. Γνωρίζουν καλά ποιος εν μία νυκτί το 2012 καταβαράθρωσε κατά 22% τον κατώτατο μισθό – και 32% για τους νέους με την θέσπιση του υποκατώτατου μισθού – γνωρίζουν ποιος κατήργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, γνωρίζουν ποιος «έκλεινε το μάτι» σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Γνωρίζουν επίσης, κ. Μητσοτάκη, ποιος ακριβώς κινείται στον αντίποδα όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα χρόνια 2010-2014 και προσπαθεί τα 3 τελευταία χρόνια να επιστρέψει την χώρα σε μια κανονικότητα, με αυξήσεις στους μισθούς, με επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, με προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δεύτερον, κ. Μητσοτάκη, οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας θυμούνται καλά ποιος απέλυε σχολικούς φύλακες, καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης, δημοτικούς αστυνόμους, γιατρούς του πρώην ΙΚΑ, βαφτίζοντας μάλιστα όλα τα παραπάνω «μεταρρύθμιση» και «εξυγίανση». Θα το θυμάστε καλά και εσείς κ. Μητσοτάκη διότι πρωτοστατήσατε και εσείς προσωπικά ως Υπουργός σε αυτήν την «μεταρρύθμιση».  Τρίτον, κ. Μητσοτάκη, οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας γνωρίζουν καλά ποιες κυβερνήσεις ήταν αυτές που επέβαλλαν το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, ποιοι Υπουργοί δήλωναν ότι θα το αυξήσουν αυτό στα 25 ευρώ, με ποιες Κυβερνήσεις έφταναν «ραβασάκια» από την εφορία σε όσους ανασφάλιστους συμπολίτες μας είχαν νοσηλευτεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πότε οι συμπολίτες μας πετιούνταν στην κυριολεξία σαν μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο σε ένα Ε.Σ.Υ. που κατέρρεε. Επίσης, κ. Μητσοτάκη να είστε βέβαιος ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας γνωρίζουν καλά ποιος ανέτρεψε όλες τις παραπάνω πολιτικές και κινείται στον αντίποδα των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στον χώρο της Υγείας τα έτη 2010-214.

Τέλος, κ. Μητσοτάκη, για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, που διαθέτουν ισχυρή ιστορική και συλλογική μνήμη, θα θέλαμε να ξέρετε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι «σαν να μην υπάρχει», όπως προκλητικά και επικίνδυνα δηλώσατε σε συνέντευξη σας πριν κάποιο καιρό. Διότι, πολύ απλά, εμείς στην Δυτική Αθήνα κ. Μητσοτάκη έχουμε και το Ολοκαύτωμα στο Αιγάλεω, στην συνοικία του Άη Γιώργη, που οι ιδεολογικοί πρόγονοι των σημερινών χρυσαυγητών κατέκαψαν μια ολόκληρη γειτονιά, με εκατόμβη νεκρών, έχουμε και το στρατόπεδο συγκέντρωσης «Μπλοκ 15» στο Χαϊδάρι όπου φυλακίστηκαν πάνω από 21.000 αγωνιστές της ελευθερίας της πατρίδας, από τους ιδεολογικούς προγόνους των σημερινών νεοναζί, που εσείς έρχεστε με ευκολία και λέτε «είναι σαν να μην υπάρχουν».

Αυτές τις βασικές διευκρινίσεις τις κάνουμε για να σας προστατέψουμε κ. Μητσοτάκη. Για να σας επισημάνουμε ότι οι λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, τώρα που έχουμε μπει και σε εκλογική χρονιά και θα μας επισκέπτεστε και πιο συχνά, δεν είναι ένα αποστειρωμένο «τηλεοπτικό» περιβάλλον, όπως ίσως νομίζετε, εσείς και οι επικοινωνιολόγοι σας, αλλά ένας ζωντανός «οργανισμός», με ενέργεια, μνήμη, παρακαταθήκες, αγώνες, διακριτή ταυτότητα, προβλήματα, εντάσεις, ιστορία.

Ένας τόπος περήφανος με παρελθόν, παρόν και μέλλον, με έναν κόσμο που μπορεί να έχει δυσκολευτεί αλλά έχει επιλέξει να πορεύεται με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά. Συνεπώς, κ. Μητσοτάκη, μην βγαίνετε απέναντι σε αυτόν τον κόσμο και παριστάνετε τον αυτοδημιούργητο. Μην παριστάνετε ότι είστε ενάντια στην οικογενειοκρατία και τα πολιτικά τζάκια. Τέλος, μην παριστάνετε  τον μεταρρυθμιστή. Είναι μάταιο. Ο κόσμος στη Δυτική Αθήνα έχει και κριτήριο και μνήμη. Θυμάται, βλέπει και κρίνει. Και όταν έρθει η ώρα της κάλπης θα μιλήσει. 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ