10 νέοι επιστήμονες στην υπηρεσία του μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Μεταξύ των 5.500 θέσεων του Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), περιλαμβάνονται και 10 θέσεις εργασίας που προορίζονται για το Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης". Όπως όλες οι θέσεις του προγράμματος, πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 12 μηνών και αφορούν πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις που προβλέπονται, αναλυτικά, είναι:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ 1

ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΕ 1

ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΠΕ 1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ MSc ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕ 2

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕ 1

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ 1

ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕ 1

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕ 2

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ξεκίνησε την Παρασκευή 23/11/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3/12/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Αλληλέγγυα Πόλη" και Υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, δήλωσε τα εξής: "Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας - ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων - και στην αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain) προς αναζήτηση εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό πέρα από την προφανή ωφέλεια για τους άνεργους που επιστρέφουν στην εργασία, θα βοηθήσει στην κάλυψη σημαντικών αναγκών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους μέσα από τα έργα που θα υλοποιηθούν. Ανάλογη ωφέλεια αναμένεται να έχει και το Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης", καθώς με τη συμβολή των νέων επιστημόνων, που θα του διατεθούν μέσω του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα πραγματοποιηθούν αναγκαία έργα γι' αυτόν τον κρίσιμο χώρο για την πόλη μας και τη Δυτική Αθήνα συνολικά. Η "Αλληλέγγυα Πόλη" και οι άνθρωποί της θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα να βρίσκονται εκεί που πρέπει, συμβάλλοντας στον δημόσιο διάλογο με παραγωγικές προτάσεις, δίνοντας λύσεις για το Πάρκο και την πόλη μας. Δεν μεμψιμοιρούμε, δεν απέχουμε, δεν ποντάρουμε στην αποτυχία. Σχεδιάζουμε το μέλλον της πόλης μας στην νέα εποχή."