Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια, ο Δήμος Ιλίου τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων, τηρήθηκε ενός  λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και τέλος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση συλλόγων και μαθητών των σχολείων του Δήμου.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου καταχειροκροτήθηκαν από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, φορείς και δημότες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 28ης Οκτωβρίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, το θερμό χειροκρότημα που απέσπασε και η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου - Κουκουβίνου, στην επίσημη πρώτη της εμφάνιση μετά τις εκλογές, η οποία δράττοντας την ευκαιρία, προέβη και στην παρακάτω δήλωση για την σημερινή ημέρα:

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, από την οποία οφείλουμε να αντλούμε ελπίδα, θάρρος και δύναμη. Με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και σεβασμό αποτίνουμε φόρο τιμής στους ήρωες που αντιμετώπισαν τις δυνάμεις του φασισμού, για την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία μας. Χρέος μας είναι να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»