«Έντονη αγωνία και ανησυχία Ν. Ζενέτου και Γ. Ζαχαρόπουλου για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων και τον υπέρ κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής,

ο  οποίος ουσιαστικά κατά τα κοινώς λεγόμενα, είναι μια ωρολογιακή περιβαλλοντική βόμβα...»

Την έντονη αγωνία και ανησυχία τους για το θέμα των απορριμμάτων, εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, όσο και ο Πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργο Ζαχαρόπουλος. Η συνάντηση έγινε όταν ο κ. Ζαχαρόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμο Ιλίου για να παρακολουθήσει εκδήλωση στη κεντρική πλατεία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. Παρ όλο το εορταστικό κλίμα των ημερών και της στιγμής, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια σύντομη συζήτηση για το φλέγον θέμα των απορριμμάτων.

Ο κ. Ζενέτος δράττοντας την ευκαιρία, ρώτησε με έντονο ενδιαφέρον : «Τι γίνεται στο ΧΥΤΑ Φυλής, αν έχει υλοποιηθεί κάποιο από τα έργα του ΠΕΣΔΑ, ενώ παράλληλα τόνισε με έμφαση ότι, με αυτά που ακούγονται και με αυτά που συμβαίνουν, δεν φαίνεται ορατή λύση στον ορίζοντα, στο θέμα των απορριμμάτων».

Ο κ. Ζαχαρόπουλος από την πλευρά του συμφώνησε και είπε ότι : «Πράγματι και εμείς οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ, έχουμε έντονη αγωνία και ανησυχία, για το γεγονός, ότι οι χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων έχουν γεμίσει, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει από το 2020 και μετά, με δεδομένο ότι δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο από το ΠΕΣΔΑ».