Πιστός στο ραντεβού του με τον μήνα ευαισθητοποίησης και πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

είναι και φέτος τον Οκτώβριο ο Δήμος Ιλίου. Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Οκτωβρίου, κλιμάκιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου διανέμει, επί σειρά ημερών, ενημερωτικό υλικό σε πλατείες, καταστήματα και χώρους συνάθροισης κοινού. 

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Η γνώση είναι το πρώτο βήμα, η πρόληψη το δεύτερο και η έγκαιρη διάγνωση το τρίτο. Είναι αναγκαίο κάθε γυναίκα να ενσωματώσει στην καθημερινότητά της τον τακτικό προληπτικό έλεγχο, ως την πιο ουσιαστική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό της και τους ανθρώπους που αγαπά. Θέλω να ευχαριστήσω την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Ευλαλία Γκιώνη και τους υπηρεσιακούς συνεργάτες μου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, για τη, διαχρονικά, σημαντική συμβολή τους σε δράσεις που αφορούν στον τομέα της Πρόληψης. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές». 

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Ιλίου πραγματοποιείται δωρεάν έλεγχος Μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ όλο το χρόνο και κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να κλείσει το ραντεβού της με την πρόληψη στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας «Φώφη Γεννηματά» (Νέστορος 101, Ίλιον) στο τηλέφωνο 210 2639380, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 - 14:30.

#Δήμος_Ιλίου #Ίλιον #ilion #παγκόσμια #ημέρα #καρκίνου #μαστού #WorldBreastCancerDay