Και εκεί που έλεγαν κάποιοι, ότι ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος θα κάνει περίπατο(!) από την πρώτη Κυριακή

και μάλιστα με ποσοστό άνω του 60%, προσγειώθηκαν απότομα το βράδυ της Κυριακής. Όχι μόνο δεν κατάφερε ο Δήμαρχος να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, αλλά και το ποσοστό που πήρε, δεν του επιτρέπει να κάνει και πολλά όνειρα επανεκλογής του την επόμενη Κυριακή. 

Με απλά λόγια, φέτος πήρε λιγότερο ποσοστό στο πρώτο γύρο (40,05) σε σχέση με τις εκλογές το 2019 που είχε πάρει (49,45) παρόλο ότι αυτή την φορά στον συνδυασμό του Δημάρχου έχουν ενσωματωθεί και στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου (βλέπε παράταξη Αντώνη Κακούρη) που τελικά, όχι μόνο δεν ενισχύθηκε αλλά έχασε και πάνω από 6.000 ψήφους. 

Εδώ έρχονται να επιβεβαιωθούν κάποια άρθρα από έντυπα  και ηλεκτρονικά μέσα, που είχαν χαρακτηρίσει αυτή την κίνηση του κ. Ζενέτου, το να ενσωματώσει την παράταξη Κακούρη στην δική του, ως κίνηση απελπισίας και ότι δεν θα λειτουργούσε ευεργετικά. Κάτι που εκ των πραγμάτων επαληθεύτηκε χθες. 

Στον αντίποδα, η πρωτοεμφανιζόμενη υποψήφια Δήμαρχος Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου, η οποία κατάφερε ότι δεν κατάφερε κανείς άλλος. Σάρωσε κυριολεκτικά και τον πάει δεύτερη Κυριακή, με μια διαφορά της τάξεως του 8% που αν σκεφτεί κανείς ότι το 2019 ο κ. Ζενέτος, πήγε στο δεύτερο γύρο έχοντας την ασφαλή διαφορά από τον αντίπαλό του με ένα ποσοστό του 30%. 

Αυτό όπως καταλαβαίνεται, δεν αφήνει πολλά περιθώρια και αποτελεί μεγάλο πατατράκ για τον Δήμαρχο Ιλίου και φυσικά για την παράταξή του και κατά την ναυτική ορολογία, η Ανδριάνα τους «επακούμβησε» κανονικά και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν. 

Όλα δείχνουν, ότι η γερασμένη και κουρασμένη παράταξη που διοικεί τον Δήμο Ιλίου πλέον δεν «τραβάει» και πνέει τα λοίσθια, κάτι που φάνηκε πανηγυρικά στην κάλπη. 

Οι δημότες πλέον έχουν κουραστεί και απηυδήσει με την αλαζονεία του Δημάρχου. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της πόλης, τα έργα που δεν έχουν γίνει, το χειρότερο οδικό δίκτυο στη δυτική Αθήνα (τόσες λακκούβες ούτε στη λωρίδα της Γάζας) και άλλα πολλά. Γι' όλα αυτά και άλλα τόσα, οι πολίτες έδειξαν τον «δρόμο» για την δεύτερη Κυριακή, με την εκλογή της Ανδριάνας Αλεβίζου - Κουκουβίνου να αποτελεί μονόδρομο, δηλαδή, το προφανές, όλα δείχνουν ότι το Ίλιον αλλάζει εποχή!