«Επιστολή δημότη Ιλίου προς τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο. Εννοείται ότι

τα στοιχεία του αποστολέα είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου, εάν και εφόσον μας τα ζητήσει.»

Ακολουθεί η επιστολή.

Αγαπητέ Νίκο Ζενέτο

Δεν είσαι Παπανικολάου και σίγουρα δεν είσαι Παχατουρίδης, Δεν σε βλέπουμε στους δρόμους και σίγουρα δεν είσαι δίπλα μας, μάλλον απέναντι μας είσαι και κρίνω εξ ιδίων, από βιώματα που εσύ μου έχεις δώσει (ξέρεις εσύ). Περισσότερο θυμίζεις Κυριάκο Ντηνιακό, από το Χαιδάρι, την τελευταία τετραετία του. Θωρώ πως μπορείς να σώσεις την παρτίδα έστω και τελευταία στιγμή και να αφήσεις την καρέκλα με αξιοπρέπεια (ή αν την θέλεις μπορείς να την πάρεις μαζί σου, έχουμε άλλη).

Είναι κρίμα να κλίνεις την καριέρα σου με ατοπήματα, ζητιανεύοντας την βοήθεια των δημοτών που θυμάσαι μόνο κάθε 4 χρόνια. Και αυτό όμως ακόμη δεν το κάνεις μόνος σου, αλλά έχοντας από πίσω σου καμιά δεκαριά παρατρεχάμενους. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις μόνος σου, γιατί δεν ξέρεις πως γίνεται, και αν κάποτε το έκανες, τώρα είτε το έχεις ξεχάσει, είτε η ζεστασιά της καρέκλας είναι καλύτερη και σε κρατά καθηλωμένο. Κατάφερες να διώξεις τα ίδια σου τα «παιδιά» από δίπλα σου και να τα στρέψεις εναντίον σου. Κατάφερες να κρατήσεις δίπλα σου τους κόλακες που σε είχαν ανάγκη, καθότι μόνο μέσα από εσένα (όχι ως άνθρωπο αλλά ως αξίωμα), αποκτούσαν οντότητα, διότι εκτός Κάλχου, δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

Προκειμένου να καλύψεις το κενό που δημιουργήθηκε από αυτούς που «έδιωξες» (η αλήθεια είναι ότι σε άφησαν καθότι δεν άντεχαν άλλο, και πολύ κάθισαν δίπλα σου – αυτό είναι και το μόνο αρνητικό που τους προσάπτω) στράφηκες στους πολιτικούς σου αντιπάλους , με τους οποίους συνεργάστηκες, τάζοντας τους και εσύ δεν ξέρεις τι (χωρίς αυτούς, δεν θα έβλεπες δεύτερη Κυριακή).

Και απορώ πραγματικά τι προσδοκούν αυτοί, οι νέοι άνθρωποι, που σε στηρίζουν. Αν θελήσουν οι νέοι και σκεπτόμενοι δημότες του Ιλίου να μην ψηφίσουν και νικηθούν από τους παππούδες και γιαγιάδες τους, αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Δήμου, παραχωρήσουν την θέση τους στα χορευτικά των απανταχού συλλόγων, και εξ αυτού του λόγου επανεκλεγείς, τότε και όντας πραγματικά στην συντάξιμη τετραετία σου, σε ποιον θα λογοδοτείς, αφού θα αποσυρθείς και δεν θα έχεις ανάγκη κανέναν; Είναι να απορεί κανείς τι περιμένουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι που είναι δίπλα σου.

Έχεις λίγες μέρες να το σώσεις. Βγες και πες στους Δημότες ότι έλαβες το μήνυμα των εκλογών και αποσύρεσαι κάνοντας τόπο στο νέο. Κάνε μια συμφωνία κυρίων, ώστε να μην αδικηθούν τα άξια στελέχη σου (όχι οι απαίδευτοι) και γίνε ο καταλύτης προκειμένου να ενωθούν τα άξια μυαλά του Δήμου και να τον οδηγήσουν εκεί που αξίζει. Γίνε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή, Κάνε αυτό που κανείς δεν θα τολμούσε να κάνει και να είσαι σίγουρος ότι όχι μόνο όλοι θα σε μνημονεύουνε, αλλά θα έχεις και μια μόνιμη θέση στην Κάλχου να σε περιμένει, όποτε εσύ πιστεύεις ότι έχεις κάτι να δώσεις.

Στα γράφω αυτά όχι με αγάπη, όχι με συμπάθεια, αλλά ούτε και με απέχθεια και εχθρότητα. Στα γράφω διότι επιθυμώ να δω τον Δήμο μας να πρωτοστατεί, στα γράφω, διότι θέλω τα παιδιά μας να είναι περήφανα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Ίλιον. Στα γράφω διότι έτσι αισθάνομαι , εγώ που ζω τα τελευταία 16 έτη στο Δήμο, έκανα την οικογένεια μου εδώ και που δεν σε έχω δει ούτε μία μέρα να περνάς από την γειτονιά μας, να δεις που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, σε τι σχολεία είναι αναγκασμένα να πηγαίνουν και ποιους δρόμους να διαβαίνουν καθημερινά , θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Οι μεγάλοι άντρες ξέρουν πότε να κάνουν πίσω. Εσύ;

Α.Μ