Την ανάπλαση 9 παιδικών χαρών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας προκειμένου να αποτελέσουν ασφαλείς χώρους για την κάλυψη των αναγκών παιχνιδιού και άθλησης των παιδιών,

προωθούν, με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το σχετικό έργο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης. Το έργο, προϋπολογισμού 220.100 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έως το ποσό των 219.692,74 ευρώ και από ίδιους πόρους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για το επιπλέον ποσό των 407,26 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της πιστοποίησης των χώρων, με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, στις παιδικές χαρές: επί της οδού Αρχιμήδους, στην πλατεία Προφήτη Ηλία, στο Άλσος Ειρήνης - Συντριβάνι, στην πλατεία πάρκου Μητέρα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Νέας Γενιάς, επί της οδού Ερεχθείου και στην πλατεία Φωκά.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αποξήλωση και αντικατάσταση των δαπέδων ασφαλείας καθώς και την αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού με νέα ασφαλή όργανα για τα παιδιά, σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.