Με σύνθημα «Κάνουμε την Πρόληψη Στάση Ζωής» η παράταξη «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», τον Δεκέμβρη του 2018, παρείχε στις γυναίκες της πόλης μας τη

δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξέταση μαστού με Ψηφιακή Μαστογραφία, αναλαμβάνοντας και την πρωτοβουλία και το κόστος της υλοποίησης. Η δράση αυτή αποδείχθηκε σωτήρια για αρκετές γυναίκες στην πόλη μας. Η εξαιρετικά επιτυχημένη δράση της παράταξης μας και η θερμή ανταπόκριση από τις γυναίκες της πόλης - προσήλθαν και εξετάστηκαν από την κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας 87 γυναίκες - καταδεικνύουν την ανάγκη τέτοιων ενεργειών. Χαιρόμαστε που και φέτος επαναλαμβάνεται ο μαστογραφικός έλεγχος.

Η «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», συνεπής στις ανθρώπινες αξίες και στις δράσεις που προωθούν συμπεριφορές υγείας, καλεί και φέτος τις γυναίκες της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της ΚΕΔΕ, που σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παρέχουν δωρεάν εξέταση μαστογραφίας στο Δήμο μας, στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2020. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι τα πλέον πολύτιμα όπλα που έχουν οι γυναίκες στο χέρι τους για την καταπολέμηση της ασθένειας. Λέμε: Ναι στην Πρόληψη, Γιατί κάθε Γυναίκα είναι Πολύτιμη Εμπνέουμε τις γυναίκες να γνωρίζουν για να φροντίζουν την υγεία τους! Να φροντίζουν τη Ζωή!