Η διετής αναμονή δύο ετών που η πανδημία υποχρέωσε τους μαθητές της Σχολής Χορού του Δήμου,

προκειμένου να παρουσιάσουν την πρόοδό τους, τελικά, λειτούργησε δημιουργικά. Το απόγευμα του Σαββάτου, 4 η Ιουνίου 2022, στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», οι γονείς, συγγενείς και φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά και να θαυμάσουν τις επιδόσεις τους, αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας μαθητών και δασκάλων. Στην έναρξη της εκδήλωσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, Αλεξάνδρα Φέγγη καλωσόρισε το κοινό και ανέφερε τις δυσκολίες της προηγουμένης περιόδου, αποδίδοντας έπαινο σε δασκάλους και παιδιά για τις επιτυχίες τους, παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας.

Την εξαιρετική βραδιά έκλεισε ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές –παιδιά, διδάσκοντες καθώς και τον Διευθυντή της Σχολής κ. Γιώργο Χρονόπουλο, τονίζοντας ότι όλο το επιτελείο της σχολής έχει ανανεωθεί και έχει επιλεγεί με στόχο να δώσει νέα ώθηση στην πορεία της. Αναφερόμενος στην παράσταση, ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του και σημείωσε ότι αν και αντικειμενικές δυσκολίες αποτελούσαν αποτρεπτικό παράγοντα, η εκδήλωση πέτυχε και δικαίωσε τους μαθητές και τους δασκάλους και γέμισε ικανοποίηση τους γονείς, συγγενείς και φίλους των παιδιών.

Οπωσδήποτε βέβαια αποτέλεσε δικαίωση και για τη δημοτική αρχή η οποία έκανε μία νέα αρχή και ευοδώθηκε. Στην συνέχεια, ο κ. Μίχος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι την προσεχή χρονιά, εφ’ όσον τα μαθήματα διεξαχθούν ομαλά, η παράσταση θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Ο κ. Δήμαρχος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στις άλλες Σχολές Καλλιτεχνικής Παιδείας του Δήμου –Δημοτικό Ωδείο και Κέντρο Εικαστικών Τεχνών-, αλλά και στον αθλητισμό και στο νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα « Άθληση και Δημιουργία», τα οποία δίνουν δημιουργική διέξοδο στα παιδιά. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε στο εκλιπόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΑΒ, την αείμνηστη Ευγενία Παπανικόλα, η οποία διακρινόταν ιδιαιτέρως για την ευγένειά της και τη διάθεση προσφοράς. Τα φώτα της ράμπας έσβησαν εν μέσω θερμότατων χειροκροτημάτων και χαμόγελων ικανοποίησης και με την ανανέωση του ραντεβού στην επόμενη παράσταση της Σχολής.