Ολοκληρώθηκε η 3η έκθεση Attica Green Expo, όπου συμμετείχε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024. Η Attica Green Expo είναι η μεγαλύτερη συνάντηση για το περιβάλλον. Κάθε χρόνο στο Ολυμπιακό Ακίνητο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, εταιρείες και πιστοποιημένα συστήματα ανακύκλωσης, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική δίνουν δυναμικό παρόν.

Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικά Eco Panels με τη συμμετοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Συζητήσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα, προτάσεις και λύσεις για την προστασία της φύσης, οι προκλήσεις για τους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη νέα ψηφιακή εποχή, ήταν μόνο ένα μέρος από την πλούσια θεματολογία τους.

Παράλληλα με την έκθεση συμμετέχουν και χιλιάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της Αττικής. Με τον τρόπο αυτό, μέσα από σύγχρονα διαδραστικά παιχνίδια και event στοχεύουμε στην εκπαίδευση αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών. Από την πόλη μας συμμετείχε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, το 3ο Δημοτικό Καματερού και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας συμμετείχε σε πάνελ αυτοδιοικητικών και δήλωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης:

«Για 2η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουμε στην Attica Green Expo, μια βιωματική έκθεση για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με κοινή συνισταμένη το περιβάλλον. Είχα την τιμή να συμμετέχω σε ένα από τα eco-panel, σε μία ανοιχτή συζήτηση ,μαζί με συναδέλφους Δημάρχους, για την τοπική ανάπτυξη και τις υποδομές, όπου είχα τη χαρά να παρουσιάσω έργα και δράσεις του Δήμου μας που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και όλα όσα έχουμε προγραμματίσει μέχρι το 2028, ξεδιπλώνοντας το όραμά μας για την πόλη αυτή. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους διοργανωτές καθώς οι δράσεις για το περιβάλλον πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να δυναμώσουν, βρίσκοντας ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση από όλο τον κόσμο».