Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος.»

Ο λόγος, για τον Άμισθο Ειδικό Σύμβουλο, για την επικουρία του Δημάρχου, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Ο.Τ Α, ο οποίος υποκαθιστά στο διαδίκτυο (facebook), την Δημοτική Αρχή των Αγίων Αναργύρων - Καματερού, νομίζοντας ότι έτσι προσφέρει «πολύτιμη» υπηρεσία. 

Εννοείται ότι οι απαντήσεις και οι δηλώσεις του εν λόγω Άμισθου Ειδικού Συμβούλου, αντικατοπτρίζουν και πιστώνονται στον ίδιο τον Δήμαρχο, μιας και χρίστηκε  με την υπογραφή του, επίσημος συνεργάτης του. 

Βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι ανοησίες που αναρτά στο διαδίκτυο (facebook), είναι  εμπνεύσεις του ιδίου Άμισθου Ειδικού Συμβούλου, η διαθέτει και ο ίδιος κάποιον άλλον σύμβουλο να του τις  υπαγορεύει - σίγουρα το ίδιο άσχετο με εκείνον. 

Είναι προφανές, ότι ο άνθρωπος, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα κλαδέματα από τα βιοαπόβλητα του καφέ κάδου και αφού γράφει χαρακτηριστικά ότι «η ζυγαριά καταγράφει κάτι τόνους! δημοτικά μας αστικά βιοαπόβλητα», θα πρέπει να του το κάνουμε πιο λιανά:

Πράγματι, καταγράφονται κάποιοι τόνοι που πηγαίνουν στο ΕΜΑΚ, αλλά εδώ μιλάμε για 3 αυτοκίνητα ετησίως, με το ζόρι. Να δούμε λοιπόν συγκριτικά τους «κάτι τόνους» του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, με του Δήμου Βριλησσίων. Μικρότερος Δήμος μεν, αλλά με θεαματικά αποτελέσματα δε.  

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων με πληθυσμό 62.500 κατοίκους, το 2022 πήγε στο ΕΜΑΚ Φυλής, 29 τόνους οργανικά βιοαπόβλητα καφέ κάδου και 4 τόνους από λαϊκές, σύνολο 33 τόνοι. Το 2023, πήγε πάλι 29 τόνους οργανικά βιοαπόβλητα καφέ κάδου και 4.5 τόνους από λαϊκές, σύνολο 33.5 τόνοι. 

Ο Δήμος Βριλησσίων με πληθυσμό 32.500 κατοίκους, το 2022 πήγε στο ΕΜΑΚ Φυλής, 77 τόνους οργανικά βιοαπόβλητα καφέ κάδου και 45 τόνους από λαϊκές, σύνολο 122 τόνους. Το 2023, πήγε 76 τόνους οργανικά βιοαπόβλητα καφέ κάδου και επίσης 45 τόνους από λαϊκές, σύνολο 121 τόνους.

Δηλαδή με απλά μαθηματικά, ο Δήμος Βριλησσίων με τον μισό πληθυσμό από τους Αγίους Αναργύρους, πάει κάθε χρόνο, 4πλάσιο τονάζ στο ΕΜΑΚ Φυλής. Όμως, αν παρατηρήσει κάποιος τα συγκριτικά νούμερα, θα διαπιστώσει ότι η ποσότητα των βιοαποβλήτων των λαϊκών αγορών που συλλέγει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, είναι για τον «γάμο» του Καραγκιόζη! Ούτε ένα αγροτικό φορτηγάκι το χρόνο δεν μαζεύουν!   

Είναι αστείο λοιπόν, να συζητάμε ότι έχοντας στην κατοχή του  τέσσερα καφέ απορριμματοφόρα και 1.040 καφέ κάδους, πηγαίνει αυτές τις ποσότητες στο εργοστάσιο. Άρα, το συμπέρασμα δεν αλλάζει:  «Σαπίζουν» τα καφέ απορριμματοφόρα στο αμαξοστάσιο των Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Είναι φανερό ότι στο θέμα βιοαπόβλητα ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού είναι πολύ πίσω ενώ ακόμα και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, εμμέσως πλην σαφώς, το παραδέχεται, αφού αναγράφεται ρητά: «Την επόμενη περίοδο, ο Δήμος σχεδιάζει την χωριστή συλλογή όλων των βιοαποβλήτων σε ειδικούς κάδους χρώματος καφέ.» Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα! 

Οπότε, τι δεν καταλαβαίνει ο Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων; 

Κύριε Δήμαρχε... να τον χαίρεστε!

Υ.Γ-  Και μια ερώτηση προς τον κύριο Δήμαρχο, χωρίς παρεξήγηση. Είστε τόσο... απελπισμένος που κάνατε Ειδικό Σύμβουλο έναν ανόητο και τον αφήνετε να σας εκθέτει γράφοντας στο διαδίκτυο (facebook) ότι αρλούμπες του κατέβουν;