Του Αντ. Δεωνά

«Μήπως οι Δήμαρχοι Ζενέτος - Σαράντης πρέπει να απαντήσουν στις δηλώσεις Πολύζου, ότι στους χώρους που διαχειρίζονται στο Πάρκο Τρίτσης...έχουν Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων;»

Παρακολουθήσαμε με πολύ προσοχή το βίντεο από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία μίλησε ο Πρόεδρος Φορέα του Πάρκου Τρίτσης Γιάννης Πολύζος όπου ήταν μαζί με ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και έκανε ενημέρωση για το Πάρκο.     

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο είπε ο κ. Πολύζος ότι τα στρέμματα του Πάρκου είναι 830 και από αυτά διαχειρίζεται ο Φορέας τα 600. Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος στη Βουλή, είπε ότι τα στρέμματα είναι 913 και ο φορέας διαχειρίζεται τα 650. Εδώ φαίνεται ότι τα στρέμματα του Πάρκου Τρίτσης, αυξομειώνονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Μάλλον με τις βροχές απλώνεται το πάρκο και με την ηλιοφάνεια, όταν στεγνώσει, μαζεύει.     

Επίσης ο κ. Πολύζος ανέφερε 2 φορές ότι στους χώρους των δυο Δήμων, Αγίων Αναργύρων και Ιλίου λειτουργούν ΣΜΑ (Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Συγκεκριμένα είπε : «Οι άλλες εκτάσεις που δεν παραχωρήθηκαν στο Πάρκο Τρίτση, είναι κυρίως εκτάσεις που καταλαμβάνονται από χώρους που διαχειρίζονται οι δυο παρακείμενοι Δήμοι και είναι στο νότιο τμήμα της έκτασης που είναι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων». 

Τα γκαράζ των απορριμματοφόρων ο κύριος καθηγητής τα είδε σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο, έτσι δεν είναι; Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν την αντιλαμβάνεται ο κύριος καθηγητής. Ούτε ότι μπερδεύεται εσκεμμένα για να δημιουργήσει εντυπώσεις σε ανθρώπους στη Βουλή οι οποίοι ουδέποτε στη ζωή τους έχουν πατήσει στο συγκεκριμένο χώρο και πολλοί εξ’ αυτών δεν γνωρίζουν καλά – καλά, κατά που πέφτει το Πάρκο Τρίτσης. 

Δεν θέλω επίσης να πιστέψω ότι προσπαθεί να απαξιώσει εντελώς το συγκεκριμένο χώρο, με δόλιο σκοπό, ώστε να καταφέρει να περάσει χωρίς αντιδράσεις την πρότασή του για κατασκευή «χαβούζας» στο συγκεκριμένο πάρκο.     

Βέβαια, πολλά ερωτηματικά γεννιούνται από την σκοπιμότητα αυτής της ανακρίβειας εκ μέρους του κ. Πολύζου και μάλιστα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. Εδώ θα υπήρχε ενδιαφέρον να δούμε, τις αντιδράσεις και των δυο Δημάρχων.    

Και το τελευταίο που είπε ο κ. Καθηγητής και αξίζει προσοχής, είναι ότι, ο φορέας προσπαθεί να κάνει μια έντιμη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού και ότι δεν υπάρχει χώρος για λαϊκίστικη πολιτική.  Την έντιμη διαβούλευση πως την εννοείτε κύριοι του Φορέα και κύριε καθηγητά; Αφού εν κρυπτώ πήγατε να περάσετε την πρόταση της ΕΥΔΑΠ και όλα χάλασαν από την αποκάλυψη του «pitsounicity.gr», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, μέχρι που σας κήρυξαν ανεπιθύμητους στις περιοχές τους οι εμπλεκόμενοι Δήμαρχοι και «φύγατε» σαν βρεγμένες γάτες. Τώρα τι διαβουλεύεσθε θα μας πείτε κι εμάς; 

Μάλλον να απαντήσετε καλύτερα στους Δημάρχους Αγίων Αναργύρων και Ιλίου και στους κατοίκους των δυο αυτών περιοχών.