ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 20 Ιουλίου 2016 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Το καμπανάκι του κινδύνου ότι η κατάσταση στη διαχείριση απορριμμάτων οδηγείται σε αδιέξοδο έκρουσε ο Δημήτρης Μπουραΐμης, μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος ταυτίστηκε με την άποψη των δημάρχων περί αοριστίας και κάλεσε την ΠΕΔΑ να αναλάβει πρωτοβουλία.

Παράλληλα, ζήτησε από την ηγεσία της Περιφέρειας , η οποία ελέγχει την πλειοψηφία της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ να πει «στα ίσια» αν στη Φυλή θα υπάρχουν μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο νέο ΠΕΣΔΑ και εξέπεμψε σήμα κινδύνου ότι «θα υπάρξει εξέγερση, η οποία δε θα μαζεύεται».
Ο κ. Μπουραΐμης είπε, μεταξύ άλλων:

 • Στην Αττική απαγορεύεται να γίνει κάτι που δεν περιλαμβάνεται στον ΠΕΣΔΑ, οπότε κακώς τίθεται το θέμα της WATT. Είναι σα να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να υλοποιηθεί.
 • Η ΠΕΔΑ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ευθύνης ως ΝΠΙΔ, υπαγόμενο στη γενική κυβέρνηση, το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει ουσιαστική αρμοδιότητα. Δε μπορεί να συζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για το πως μαζεύονται τα σκουπίδια κάθε πρωί.
 • Δε θα υπάρχει χρόνος για τις νέες διοικήσεις των δήμων που θα προκύψουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές να σκεφτούν τίποτε, αν δε μπουν χρονοδιαγράμματα και αν δεν ξεκαθαριστεί τι θα γίνει μέχρι 31/12/2016.
 • Η Γ΄ φάση στο ΧΥΤΑ Φυλής είναι κομμάτι της αποκατάστασης, είναι μέρος των 3.000 στρεμμάτων. Υπάρχει υποχρέωση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στους κατοίκους του δήμου Φυλής να αποκατασταθούν και τα 3.000 στρέμματα.
 • Δεν είναι δυνατόν να προκρίνει παράγοντας του ΕΔΣΝΑ, αναρμόδιος κατά τα άλλα, ως καλή πρακτική τη HIRIYA. Η HIRIYA δεν είναι τίποτε άλλο από εκείνο που, το 1996, εφαρμόστηκε στο δήμο Άνω Λιοσίων. Δηλαδή, αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, δημιουργία εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης, αποτεφρωτήρα, εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.λ.π. Δηλαδή, αυτό που προτείνεται είναι να γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω.
 • Στη Φυλή πρέπει να πουν την αλήθεια. Να πουν στα ίσια ότι εκεί θα υπάρχουν μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων. Για να δούμε τελικά ποιος θα ψηφίσει την, εσαεί, συνέχιση λειτουργίας της ΟΕΔΑ Φυλής. Γιατί θα υπάρχει εξέγερση που δε θα μαζεύεται.
 • Η ΠΕΔΑ θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί σε 4 σημεία. Στην υλοποίηση του νέου περιφερειακού σχεδιασμού, στην έγκριση της νέας στρατηγικής μελέτης, στις χρηματοδοτήσεις οι οποίες πρέπει να είναι ξεκάθαρες και όχι «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» και στο θέμα της ανακύκλωσης.
 • Θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ότι το κόστος υλοποίησης των προτάσεων των τοπικών σχεδίων κυμαίνεται από 700 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Που σημαίνει δηλαδή ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα χρειαστεί αυτό το ποσό, το οποίο δεν το έχουμε. Αν υποτίθεται ότι πρέπει να υλοποιήσουμε τα τοπικά σχέδια για να μπορέσει στη συνέχεια να υλοποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, έτσι δε θα υλοποιηθεί ποτέ.
 •  
 •  
 • πηγή :  http://doxthi.gr/

Πιο Δημοφιλή