ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 19 Μαΐου 2015 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

«Σκασιλα τους μεγαλη αν χτυπησουν τα παιδια. Ντροπη τους. Αντι να τις κανουν επισκευες πανε μονο τις βαφουν και τελος. Μονο να φωτογραφιζονται ξερουν και να πουλανε μουρη.Αισχος!!!!»


Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής, όσων αφορά τις παιδικές χαρές και πλατείες,

ενώ το παραπάνω σχόλιο, έχει γίνει σε  ανάρτηση του paraponofylis.blogspot.gr   που αν μη τι άλλο, ο τραυματισμός του 7χρονου παιδιού σε ανοιχτό φρεάτιο στον περιβάλλοντα χώρο της παιδικής χαράς του Βορεινού στη Ζωφριά, συνιστά «εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων του Δήμου Φυλής, αφού εξ αιτίας τους όπως λένε οι κάτοικοι, ο άτυχος 7χρονος νοσηλεύεται στο Παίδων με πολλαπλά ράμματα.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποιοι, δεν έβαλαν μυαλό και γνώση μετά το ατυχές περιστατικό της Ηλιούπολης και αυτό που σημειώθηκε στα Γιάννενα πριν ένα μήνα, ενώ παράλληλα προτιμούν να αναλώνονται σε ανούσια φωτογραφικά ενσταντανέ και δελτία τύπου για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, πού στη συγκεκριμένη περίπτωση, αντι να σφραγίσουν την παιδική χαρά όπως έχουν κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις οι περισσότεροι Δήμοι, την έχουν αφήσει ανοιχτή, με αποτέλεσμα να ρισκάρουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα τα παιδιά που πηγαίνουν να παίξουν. Ένας χώρος που κυριολεκτικά είναι γεμάτο παγίδες, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για αυτούς που τα συνοδεύουν, γι αυτό, δικαίως κατά την άποψή τους η αγανάκτηση και οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που φωνάζουν για τα αυτονόητα, ενώ βαρύτατες ευθύνες φέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος που στην παρούσα φάση είναι ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης επειδή, είναι ο υπεύθυνος για την συντήρηση των πλατειών και των παιδικών χαρών ενώ μερίδιο ευθύνης έχει και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Θανάσης Σχίζας πού έπρεπε να είχε πράξει τα δέοντα σχετικά με την πιστοποίηση καταλληλότητας τις παιδικής χαράς και από τεχνικής απόψεως να είχε φροντίσει η πλατεία που την περιβάλει να είναι ασφαλής για τον δημότη.

Όσων αφορά τις παιδικές χαρές, να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών οποιοδήποτε ατύχημα, μετά την παρέλευση της προθεσμίας της εγκυκλίου την 30ή Ιουνίου 2014 συνεπάγεται ποινικές ευθύνες για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους αιρετούς και τους προέδρους των Επιτροπών Ελέγχου και Πιστοποίησης στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, όπως επίσης, η τότε γενική διευθύντρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, Βίκυ Γιαβή, είχε τονίσει ότι «εάν υπάρχουν επικίνδυνες παιδικές χαρές, να κλείσουν» προσθέτοντας ότι χωρίς πιστοποίηση όλες σχεδόν οι παιδικές χαρές της χώρας είναι δυνάμει επικίνδυνες.

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όσες δε παιδικές χαρές δεν διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να σφραγιστούν» επισημαίνει το υπουργείο.

Πιο Δημοφιλή