ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 04 Ιουλίου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε στην ενημερωτική συνάντηση Συλλόγων, φορέων και παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Τριτέκνων Φυλής. 


Ακολουθούν τα βασικά σημεία από την τοποθέτησή του:  

- Στις 19 Δεκεμβρίου 2012, το δημοτικό συμβούλιο Φυλής αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει στον ΕΔΣΝΑ να υλοποιήσει τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στο δήμο Φυλής. Η απόφαση δεσμεύει τα θεσμικά όργανα του δήμου και είναι λάθος από εκπροσώπους φορέων να δηλώνουν «έκπληκτοι» όταν διαπιστώνουν ότι τηρείται. Το ίδιο ομόφωνη ήταν η απόφαση που λάβαμε και τώρα να μην επιτρέψουμε να πέσουν σκουπίδια πάνω, στο προς δεντροφύτευση, κομμάτι της χωματερής.

* Η περιφερειάρχης Αττικής ως πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και η σημερινή κυβέρνηση, δηλαδή οι καθ ύλην αρμόδιοι, έκαναν κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν στην περιοχή. Δεν έλαβαν υπόψη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Πάντα υπήρξε κοινωνική αποδοχή, άσχετα αν άλλα αποφάσιζαν και άλλα υλοποιούσαν.

* Δε χρειαζόμαστε επιχειρήματα κατά της χωματερής, είμαστε πεπεισμένοι ως περιοχή ότι έχουμε τελειώσει με τα απορρίμματα. Ούτε είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι υπάρχουν μελέτες που τις ξέρει ο δήμος και δεν τις ξέρει η περιφέρεια Αττικής και το κράτος.

* Δεν αρκεί μόνο η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που θέλει να κάνει ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς, πρέπει να υπάρχει προσφυγή και στο ΣτΕ, όπως κάναμε εμείς ως διοίκηση, μετά την απόφαση του Δ.Σ το 2012. Η καθυστέρηση και το κενό χρόνου που δημιουργήσαμε τότε, απέτρεψαν ουσιαστικά την κατασκευή των εργοστασίων. Και αν ακόμα η κυρία Δούρου δεν τα ακύρωνε με την απόφασή της, το ΣτΕ έχει αποφανθεί αρνητικά και αυτό είναι κάτι που σκόπιμα αποκρύπτεται. 

* Είναι απορίας άξιον γιατί ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου είναι απών απόψε. Η αντιπεριφέρεια οφείλει να πάρει θέση κατά της απόφασης του ΕΔΣΝΑ και να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, όπως κάνουν οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

* Θα ήθελα να κάνω μια μικρή ιστορική αναδρομή γιατί είναι καλό να γνωρίζουμε την αλήθεια για να προχωρήσουμε μπροστά και να έχουμε έναν κοινό τόπο, να μην κατηγορούμε τον έναν ή τον άλλο. Τη δεκαετία του 1980 έγινε μια μεγάλη επέκταση του ΧΥΤΑ, την οποία αποδέχθηκε ο τότε δήμος Άνω Λιοσίων. Είχε προηγηθεί η θεσμοθέτηση της χωματερής το 1970, η οποία λειτουργούσε αρχικά ως ΧΑΔΑ. Επίσης, στο χώρο των Άνω Λιοσίων κατασκευάστηκαν το εργοστάσιο και ο αποτεφρωτήρας το 1996, τα οποία λειτούργησε ουσιαστικά από το 2004 και μετά. Ο περιφερειακός σχεδιασμός ψηφίστηκε για πρώτη φορά το 2003. Τότε έγινε και η επέκταση που βρισκόμαστε σήμερα - ως οριστικό χρονοδιάγραμμα της ενιαίας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων-Φυλής μέχρι το 2024 καθώς μέχρι τότε οι εγκαταστάσεις ήταν αορίστου χρόνου - και με αυτή κλείνει η περιοχή, απομένει ελάχιστος χρόνος.

* Ήρθε η ώρα να φύγουν τα σκουπίδια από την περιοχή και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν εξαχθούν σε άλλη Περιφέρεια ή σε άλλη χώρα. Η ανακύκλωση που ευαγγελίζεται η Περιφέρεια Αττικής είναι το μεγαλύτερο παραμύθι, αφού μετά από 4 χρόνια κατάφερε να κάνει ανακύκλωση μόλις της τάξης του 4%. Ακόμα και αν μπορούσαμε θεωρητικά να πιάσουμε το μέγιστο στόχο, υπάρχουν τα υπολείμματα. Εδώ που βρισκόμαστε, δεν αρκεί να λέμε «φτάνει πια» αλλά «τέλος». Θέλουμε αποκατάσταση – απορρύπανση – ανάπλαση.

* Μην παρασυρθούμε από ευχολόγια ότι θα ξεκινήσει η ανακύκλωση ή ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό ή θα γίνουν χωροθετήσεις. Ότι και να γίνει, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν από 5 με 10 χρόνια. Εμείς πρέπει να πούμε ότι «τελειώσαμε». Τι θα κάνουν; Θα βρουν λύση, ενδεχομένως μέσα από μια διαπεριφερειακή διαχείριση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, καθώς πολλές περιοχές φέρνουν τα σκουπίδια τους σην Αττική. Κάθε δήμος να  περιοχές φέρνουν τα σκουπίδια τους στην Αττική. Κάθε δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του.

* Πρέπει να σταθούμε πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις και τι έχει γίνει στο παρελθόν. Προσωπικά είμαι με όλους όσοι στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα της περιοχής. Συμφέροντα που δεν εκπροσωπούνται από κάποιον που δε ζει στην περιοχή.

* Στη διαχείριση απορριμμάτων χάθηκε μια ολόκληρη πενταετία. Είναι στο χέρι μας να μη χαθεί η ζωή μας το επόμενο διάστημα.αναλάβει τις ευθύνες του.

* Πρέπει να σταθούμε πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις και τι έχει γίνει στο παρελθόν. Προσωπικά είμαι με όλους όσοι στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα της περιοχής. Συμφέροντα που δεν εκπροσωπούνται από κάποιον που δε ζει στην περιοχή.

* Στη διαχείριση απορριμμάτων χάθηκε μια ολόκληρη πενταετία. Είναι στο χέρι μας να μη χαθεί η ζωή μας το επόμενο διάστημα.
{youtube}aERZWSggSWA&feature{/youtube}

Πιο Δημοφιλή