ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 16 Ιουνίου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Συνάντηση με το Δ.Σ του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη Άνω Λιοσίων είχε ο επικεφαλής Δημήτρης Μπουραΐμης,

στο πλαίσιο των επαφών με εθνικοτοπικούς και τοπικούς συλλόγους του δήμου Φυλής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, παρουσία και άλλων κατοίκων της συνοικίας, στα γραφεία του συλλόγου, καθώς παραμένουν ανοιχτά στον κόσμο κάθε Τετάρτη απόγευμα.

Η πρόεδρος Ντίνα Κολέτση και τα μέλη του Δ.Σ αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα της παραβατικότητας και στις συνεχείς αγοραπωλησίες ακινήτων στην περιοχή από τσιγγάνους. «Όλοι εδώ ζούμε με τον εφιάλτη ότι θα έρθει η μέρα που θα αναγκαστούμε να φύγουμε από τα σπίτια μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο έντονο πρόβλημα καθαριότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή, με τους γεμάτους κάδους απορριμμάτων και τα σκουπίδια στους δρόμους αλλά και κατά μήκος του ρέματος της Γιαννούλας.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπουραΐμης κατέθεσε το πλαίσιο αρχών της παράταξής του, ένα νέο οδικό χάρτη με 21 σημεία πάνω στα οποία θα κινηθεί η διοίκησή του και τόνισε ότι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να γίνεται γύρω από θέματα που έχουν συναποφασιστεί μαζί με τους συλλόγους. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνοικία του Αγίου Ιωάννη ιστορική, που έχει εντάξει με επιτυχία στους κόλπους της τη διαφορετικότητα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το «Εργαστήρι», την πρότυπη εγκατάσταση για άτομα με ειδικές δεξιότητες, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία ενός συλλόγου γονέων και κηδεμόνων επί διοίκησης Νίκου Παπαδήμα και ολοκληρώθηκε επί διοίκησης Δημήτρη Μπουραΐμη.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί αξία στη γη μέσω του συντελεστή δόμησης, να σταματήσει η οριζόντια επέκταση και να εξακολουθεί ο δήμος να ασκεί το δικαίωμα της «προτίμησης» στις αγορές ακινήτων, όπως έκανε η δική του διοίκηση. Αναφερόμενος στο θέμα της σχολικής στέγης, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη ίδρυσης νέων σχολείων, προκειμένου να μη διασπείρονται μαθητές στα ήδη υπάρχοντα και να υποχρεωθούν να πηγαίνουν. «Τα σχολεία δεν είναι εγκαταστάσεις γκέτο. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όπου λειτουργεί ένα σχολείο, τα παιδιά φοιτούν» ανέφερε.  Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την επικαιρότητα, με το Σκοπιανό να κυριαρχεί. «Το μόνο όνομα που είναι αποδεκτό για τα Σκόπια είναι: “ψευδο-Μακεδονία”. Δεν είναι εθνικιστικό το θέμα. Κάθε φορά που υποκύπτουμε, επωάζουμε καινούριες διεκδικήσεις» σημείωσε ο κ. Μπουραΐμης.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η περιοχή του Αγίου Ιωάννη χρειάζεται αυστηρό σχέδιο, με συντονισμό και συγκεκριμένα βήματα. Στο λίγο διάστημα που διοικήσαμε, σταματήσαμε την ανέγερση νέων οικοδομών και πετύχαμε συμφωνία με το υπουργείο Εσωτερικών για απογραφή – καταγραφή όλων των κατοίκων, ειδικά στο δήμο Φυλής. Θα βρούμε ένα νομότυπο τρόπο, ώστε ο σύλλογος να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στη συνοικία. Στις προθέσεις μας είναι να εγγράψουμε κονδύλι στον προϋπολογισμό για κάθε συνοικία και να συναποφασίζουμε ποιο έργο θα γίνει κατά προτεραιότητα σε αυτήν».

Πιο Δημοφιλή