ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 14 Ιουνίου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Γράφει ο Αντ. Δεωνάς

Όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε προ των πυλών περιβαλλοντικού χάους και πως το ρήγμα που δημιουργήθηκε στο βουνό του ΧΥΤΑ Φυλής είναι η κορυφή του «παγόβουνου» και προάγγελος,

τι θα ακολουθήσει εάν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα εδώ και τώρα.

Όλοι οι Δήμοι περίμεναν να ανοίξει ο ΧΥΤΑ την Πέμπτη 14/6/2018, αλλά μάλλον θα ανοίξει την Παρασκευή 15/6/2018 και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Pitsounicity.gr»,  αν θα αρχίσει να λειτουργεί, θα δεχθεί το πολύ 30 απορριμματοφόρα. Όλα αυτά, επειδή ο «ασθενής» που λέγεται ΧΥΤΑ, βγαίνει από την εντατική και θα πρέπει να τον ταΐσουν λίγο λίγο για να δουν αν θα αντέξει και μην υποτροπιάσει. Βέβαια αυτά θα γίνουν, αν όλα πάνε καλά και δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Παρ όλα αυτά, έχουμε πληροφορηθεί ότι ο ΧΥΤΑ το Σαββατοκύριακο θα παραμείνει κλειστός, επειδή περιμένουν βροχοπτώσεις και δεν εγγυάται κανείς για την ασφάλεια αυτών που θα εργάζονται εκεί.

Βέβαια, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος του ΕΜΑΚ Φυλής Άρης Βρούστης (ο πατατοπαραγωγός) έκανε μια ανάρτηση στο facebook λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, «ότι δεν έγινε και τίποτα στο ΧΥΤΑ και ότι όλα είναι θέμα ρουτίνας» ενώ επί της ουσίας είπε «διότι λόγω των βροχοπτώσεων τις περασμένης Κυριακής, δημιουργήθηκαν μικρές καθιζήσεις και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στεγάνωσης, δε θα γίνουν εκρήξεις, ούτε θα εναποθέσουμε απορρίμματα στο χώρο για να μπορέσουν οι εργασίες να ολοκληρωθούν με ασφάλεια.» Μα δουλευόμαστε μεταξύ μας κύριε Βρούστη; Δεν είδατε το ρήγμα (φώτο 1) στο βουνό; Δεν είδατε το φρεάτιο του Βιοαερίου (φώτο 2) που έχει πάρει κλίση από την καθίζηση και ότι αν δεν γίνουν εργασίες στήριξης, θα γίνει κατολίσθηση και το βουνό θα «φτάσει» στον Ασπρόπυργο; Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που έχει κλείσει ο ΧΥΤΑ και όχι αυτά που αναφέρει ο κύριος Βρούστης.

Φυσικά το βουνό είναι επικίνδυνο για τους εργαζόμενους και προέχει πρώτα απ΄ όλα η ασφάλειά τους. Γεγονός είναι, ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι φάνηκε την πρώτη μέρα και γι αυτό ο ΧΥΤΑ για να επανέλθει στην κανονικότητα, θα περάσουν πολλές μέρες. Πάντως, η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου, ακόμα δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, να μιλήσει η ίδια ως όφειλε στους Δημάρχους (που αγωνιούν και βράζουν στο ζουμί τους) γι αυτό το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ΧΥΤΑ και που όπως φαίνεται, δεν θα είναι το μόνο. Αντιθέτως όπως όλα δείχνουν, έχει αφήσει να βγάλουν τα «κάστανα» από την φωτιά για λογαριασμό της, η Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Μπιζά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρης Βρούστης.

Φώτο 1 - Το ρήγμα που δημιουργήθηκε από την καθίζηση

 

Φώτο 2 - Το φρέατυο Βιοαερίου που έχει πάρει κλίση

Πιο Δημοφιλή