ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 09 Ιουνίου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Συνάντηση με το Δ.Σ του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού ΑΙΓΕΑΣ είχαν ο επικεφαλής Δημήτρης Μπουραΐμης και στελέχη της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ,

το πλαίσιο των επαφών με εθνικοτοπικούς και τοπικούς συλλόγους του δήμου Φυλής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η παραβατικότητα, ο ΧΥΤΑ Φυλής, η κοινωνική πολιτική, αλλά και το σύλλογο, όπως η έλλειψη στέγης και η απουσία σταθερών οικονομικών πόρων. 

  Η πρόεδρος Ιωάννα Καμπόλη και τα μέλη του Δ.Σ τόνισαν ότι στόχος όλων είναι να φτάσει ο σύλλογος ακόμα πιο ψηλά, με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα διατηρούν αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο αλλά κυρίως θα τροφοδοτούν με υγιείς ανθρώπους την κοινωνία. Χαρακτήρισαν, πάντως, ως σημαντικά προβλήματα για το σύλλογο την έλλειψη δικής του στέγης και τη δυνατότητα να υπάρχει ένα σταθερό οικονομικό σημείο αναφοράς, με βάση το οποίο να προγραμματίζονται οι δράσεις του.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπουραΐμης κατέθεσε το πλαίσιο αρχών της παράταξής του με 21 σημεία, το οποίο επανέλαβε ότι θα αποτελέσει αφετηρία συζήτησης με όλες τις δομές, τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής ενώ στη συνέχεια θα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία.

Όπως τόνισε, οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δομή του δήμου και, ειδικά σε περιοχές με ημιαστικό χαρακτήρα όπως ο δήμος Φυλής, μπορούν να παρεμβαίνουν ποιοτικά και ουσιαστικά. Υπογράμμισε ακόμα την πάγια θέση του να υπάρχει ένας κοινός τόπος μεταξύ παρατάξεων και συλλόγων, πάνω στα σημαντικά προβλήματα.

Ο κ. Μπουραΐμης χαρακτήρισε τον ΑΙΓΕΑ ένα ζωντανό σύλλογο που διαθέτει μεγάλη πορεία και γερές βάσεις ενώ σημείωσε ότι η επιλογή του να στεγάζει τις δραστηριότητές του σε ένα σχολείο είναι πραγματικά πρωτοποριακή, αφού συντελεί στο να διαμορφωθεί το «σχολείο του μέλλοντος», το σχολείο δηλαδή που είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Επεσήμανε, επίσης, ότι αν ο σύλλογος αποκτήσει το δικό του χώρο και αυτονομηθεί οικονομικά, θα διαγράψει μια εκπληκτική πορεία ενώ ευχήθηκε να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση που έδωσε ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς στην κοπή της πίτας, ότι ο ΑΙΓΕΑΣ θα αποκτήσει σύντομα τη δική του στέγη και να μη χρειαστεί να περάσουν 15 χρόνια, όπως έχει συμβεί με το σύλλογο Ηπειρωτών. 

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζεται στους συλλόγους και είναι ενδεικτικό ότι αν δεν υπήρχε αυτό που αποκαλούμε “το ημερολόγιο των συλλόγων”, δηλαδή οι δράσεις και οι εκδηλώσεις τους, δε θα υπήρχε τίποτα στην πολιτιστική δραστηριότητα της περιοχής. Διότι ο δήμος, την τρέχουσα περίοδο, δείχνει να μην έχει την ικανότητα να δημιουργεί δικές του δράσεις, μέσα από τις οποίες θα προβάλλει τοπικά συγκροτήματα και δραστηριότητες ντόπιων καλλιτεχνών»


 

{youtube}O7ooNOwP-9s{/youtube}

Πιο Δημοφιλή