ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 01 Ιουνίου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Συμφωνώ με την παρατήρηση ότι το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στον ΕΔΣΝΑ είναι, κατά κύριο λόγο, ευθύνη του Α΄ βαθμού και της πολιτείας.

O Β΄ βαθμός ουσιαστικά δημιουργήθηκε το 1995 και μετεξελίχθηκε σε περιφέρεια Αττικής το 2010 και έτσι δημιουργήθηκε ο σημερινός διαβαθμιδικός σύνδεσμος. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάτι, το οποίο οφείλουμε να γνωρίζουμε εμείς που είμαστε περισσότερα χρόνια εδώ, για να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Το 2003, ψηφίστηκε ο περιφερειακός σχεδιασμός με το νόμο 3164 - ο οποίος ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει, έχει απλώς επικαιροποιηθεί. Την εποχή εκείνη, λόγω των Ολυμπιακών αγώνων, αφήσαμε κάποιους δήμους - όπως για παράδειγμα το Μαραθώνα αλλά και άλλους ολυμπιακούς δήμους – οι οποίοι δεν ήταν μέλη του Συνδέσμου, να φέρνουν τα απορρίμματά τους στις εγκαταστάσεις του τότε ΕΣΔΚΝΑ. Λίγο αργότερα, το 2006, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προχώρησε σε κατάθεση νόμου, με βάση τον οποίο, όλη η Αττική θα υπαγόταν πλέον στον Ενιαίο Σύνδεσμο. Από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια, με κανονικό νομικό υπόβαθρο, για όλους τους δήμους στην Αττική. 


Ο πρώτος περιφερειακός σχεδιασμός (Ν. 3164) έδινε τη δυνατότητα σε κάθε δήμο ξεχωριστά αλλά και σε ομάδα δήμων να διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους. Συνεπώς, αυτό που ισχυρίζεται ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ότι οι δήμοι ήθελαν να διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους αλλά δεν τους το επέτρεπαν, είναι ανακριβές. 


Κλείνω την παρένθεση, με την υπενθύμιση πως όταν ανέλαβε την ευθύνη του διαβαθμιδικού ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός στην Περιφέρεια, ο δήμος Λαυρεωτικής ζήτησε να αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασμός, πράγμα το οποίο έγινε. Ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος, με βάση τον οποίο αντί για τη δημιουργία ΧΥΤΑ, θα γινόταν εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στη βιομηχανική περιοχή της Κερατέας. Μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί ενώ δεν υπάρχει καν πρόταση υλοποίησής του από τη σημερινή περιφερειακή αρχή. Προφανώς, γιατί κάποιοι όταν διαβάζουν για την Ανατολική Αττική βγάζουν σπυριά.

{youtube}BSL9bdhTUbc&feature{/youtube}

Πιο Δημοφιλή