ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Πάγια προτεραιότητα της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ αποτελεί η ασφάλεια των κατοίκων του δήμου Φυλής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Θεμελιώδες αξίωμα για μας παραμένει η αρχή της εγγύτητας (ασκούμε διοίκηση με τον κάθε κάτοικο στη συνοικία που μένει ή εργάζεται) .
Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Παπαϊωάννου απηύθυνε στις 11/01/2018, ανοιχτή επιστολή  στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Να επιβληθούν νόμοι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στο δήμο Φυλής». Την επόμενη μέρα (12/01/2018) η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εξέδωσε το πρώτο δελτίο Τύπου για το νέο έτος, με θέμα «Δήμος Φυλής 2018: πρώτος δήμος σε εγκληματικότητα».
Η απάντηση στην επιστολή του κ. Παπαϊωάννου δόθηκε στις 05/02/2018 από το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων. Γεγονός που καταδεικνύει ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι πως η επίλυση του προβλήματος βρίσκεται σε τοπικό επίπεδο. Εξάλλου και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης, μιλώντας σε ημερίδα στις Αχαρνές, στις 11/02/2018, τόνισε ότι αστυνόμευση με άδεια κτίρια και χωρίς ενίσχυση όλων των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής με προσωπικό και μέσα, δε μπορεί να υπάρξει.       
Την καλύτερη απάντηση, ωστόσο, απέναντι σε όσους δε βλέπουν ή υποκρίνονται ότι δε βλέπουν το αυτονόητο, έδωσε στον επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρη Μπουραΐμη, μια ηλικιωμένη γυναίκα, σε μια από τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε συνοικίες του δήμου και θεωρώντας ότι είχε απέναντί της το δήμαρχο: «Τι τον θέλετε δήμαρχε τον πρωθυπουργό να έρθει στην περιοχή; Ο Τσίπρας έχει να λύσει τα προβλήματα όλης της Ελλάδος, θα ασχοληθεί με τα δικά μας προβλήματα; Πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς».
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις τοπικές αστυνομικές αρχές και στηρίζει τις διεκδικήσεις τους σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα που χρειάζεται η περιοχή. Επίσης, παραμένει πιστή στις 5 προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου να σταματήσει ο δήμος  Φυλής να είναι ο πρώτος δήμος σε εγκληματικότητα:
1) Αξιοπρέπεια για όλους τους κατοίκους, δηλαδή κανένας άνεργος
2) Υποχρεωτική παιδεία για όλους
3) Δημοτικές παροχές υγείας για όλους σε συνεργασία με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
4) Αντιμετώπιση, αποτροπή και λύση από κοινού με τους δημότες κάθε περίπτωσης πλειστηριασμών
5) Άμεσο κλείσιμο της χωματερής: σκουπίδια τέλος!
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πιστεύει σε μια ανθρώπινη αυτοδιοίκηση, ισχυρή οικονομικά και διοικητικά ανεξάρτητη, που τίθεται στην υπηρεσία των αδυνάτων και σε μια αυτοδιοίκηση – θεματοφύλακα του κοινού μας σπιτιού, του περιβάλλοντος.
Σε λίγους μήνες, η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής λήγει και θα αφήσει «προίκα» στο δήμο μας τη διόγκωση του προβλήματος της ασφάλειας των κατοίκων.
Για να το αλλάξουμε αυτό, επιβάλλεται να έχουμε προτεραιότητες.
Ακούμε – Σχεδιάζουμε – Αλλάζουμε

Δείτε την ανοιχτή επιστολή του Κώστα Παπαϊωάννου στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το δελτίο Τύπου για την παραβατικότητα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ανοιχτή επιστολή Κώστα Παπαϊωάννου προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας  του Πολίτη για την παραβατικότητα Άνω Λιόσια, 11/01/2018 Θέμα: «Να επιβληθούν νόμοι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στο δήμο Φυλής»
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή τα πρόσφατα  – αλλά όχι τελευταία  – εγκληματικά περιστατικά σε βάρος  συνδημοτών μου, επιθυμώ μέσω της ανοιχτής επιστολής που σας απευθύνω ως εκλεγμένος  εκπρόσωπος των κατοίκων και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Φυλής, να  σας εκφράσω τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση όχι μόνο την δική μου αλλά και όλων των  συνδημοτών μου. Η περιοχή του δήμου Φυλής έχει ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά ενώ διαθέτει επιπλέον  τη μοναδική χωματερή της Αττικής, προσφέροντας τις «υπηρεσίες» της στο λεκανοπέδιο για  περισσότερα από 50 χρόνια. Ο απολογισ μός είναι τραγικός: τουλάχιστον ένας θάνατος σε  κάθε οικογένεια εξαιτίας της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Απέναντι σε αυτήν την προσφορά, η απάντηση και το «ευχαριστώ» της πολιτείας,  διαχρονικά, είναι να εθελοτυφλεί, δημιουργώντας δίπλα στη χωματερή απορρι μμάτων και  μια κοινωνική χωματερή, με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις, μία εκ των οποίων είναι και η  τεράστια αύξηση της παραβατικότητας. Κύριε Υπουργέ,  η δημοτική αρχή δεν είναι μόνο αναρμόδια αλλά και ανίκανη να αντιδράσει απέναντι στα  καθημερινά κρούσματα εγκλ ηματικότητας αλλά και στην παραβατική συμπεριφορά μερίδας  των τσιγγάνων  – Ελλήνων πολιτών, στην οποία εσχάτως προστίθενται και δολοφονικές  επιθέσεις κυρίως εναντίον ηλικιωμένων ανθρώπων. Ως εκ τούτου, το Υπουργε ίο σας εκτός από τη φυσική, έχει και την ηθική υποχρέωση να μας  προφυλάξει, εφαρμόζοντας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες τους κανόνες δικαίου που  διέπουν ολόκληρη τη χώρα. Έχετε τη φυσική και ηθική υποχρέωση να επιβάλλετε νόμους  για ΟΛΟΥΣ και όχι για λίγ ους. Νόμους που  – τουλάχιστον στην περιοχή μου  – καταπατούνται συστηματικά, θυσία στο βωμό της ανοχής που επιδεικνύετε. Για του λόγου το αληθές, σας προσκαλώ σε μια απογευματινή βόλτα στη λεωφόρο Φυλής  καθώς και τις συνοικίες των Αγίου Ιωάννη, Αγίου Δημητρ ίου, Λίμνης, Ζεφυρίου κ.α  – με τα  κατάλληλα μέτρα ασφαλείας βέβαια  – προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι ζούμε  σε συνθήκες που δεν αρμόζουν ούτε σε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά ούτε και σε μια χώρα που  δίδαξε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Όσοι κατο ικούμε σε αυτήν την, σκοπίμως,  παραμελημένη περιοχή της Αττικής, έχουμε δικαίωμα για ένα καλύτερο, αξιοπρεπές αλλά  κυρίως ασφαλές αύριο. Και οφείλετε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να μας το  εξασφαλίσετε. Εν αναμονή της απάντησης για τις ενέργειες στις οποί ες προτίθεστε να προβείτε, θα ήθελα  να σας θυμίσω ότι και ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του – με αφορμή τις  καταστροφικές πλημμύρες  – υποσχέθηκε πως η Δυτική Αττική θα σταματήσει να είναι η  «πίσω αυλή» του λεκανοπεδίου. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν, λο ιπόν, ώστε τα λόγια να μη μείνουν απλές υποσχέσεις. Με εκτίμηση Κώστας Παπαϊωάννου Αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Φυλής Δημοτικός Σύμβουλος ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Δήμος Φυλής 2018: πρώτος δήμος σε εγκληματικότητα» Το πρώτο δελτίο Τύπου για το νέο χρόνο από την παράταξη  ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δε  μπορεί παρά να αναφερθεί σε ένα θέμα  – μάστιγα για το δήμο Φυλής: την παραβατικότητα  π ου έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για να μην είναι ο δήμος Φυλής ο πρώτος δήμος σε εγκληματικότητα απαιτούνται,  τουλάχιστον, οι εξής 5 προϋποθέσεις: 1)  Αξιοπρέπεια για  όλους τους κατοίκους, δηλαδή κανένας άνεργος 2)  Υποχρεωτική παιδεία για  όλους 3)  Δημοτικές παροχές υγείας για  όλους σε συνεργασία με τον ιδιωτικό και δημόσιο  τομέα. 4)  Αντιμετώπιση , αποτροπή και λύση από κοινού με τους δημότες κάθε περίπτωσης  πλειστηριασμών 5) Άμεσο  κλείσιμο της  χωματερής : σκουπίδια τέλος! Την ώρα που ο δήμος Φυλής επιτροπεύεται με όρους εξευτελιστικούς και ταπεινωτικούς, οι  διοικούντες μας παραμυθιάζουν ως κοινοί έμποροι της παραπληροφόρησης αλλά και ως  συνειδητοί κακοδιαχειριστές δημοτικών χρημάτων, δηλαδή χρημάτων όλων των δημοτών. Και μας παραμυθιάζουν, γιατί κατάφεραν  - μέχρι σήμερα  - να περάσουν στους κατοίκους το  τρίπτυχο: α) τώρα είναι καλύτερα β) είμαστε καλύτερα από πριν γ) κάτι γίνεται Η  ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πιστεύει ότι η ασφάλεια των δημοτών έχει τη μέγιστη αξία. Δε  μπορεί  η π εριοχή  μας να  χαρακτηρίζεται γεωγραφικάως μια οριοθετημένη «φρίκη» . Οι  κάτοικοι του δήμου Φυλής είναι πολίτες με ορίζοντες ζωής, που δε δίνουν δικαίωμα σε  κανέναν να θεσμοθετήσει την εγκληματικότητα στην περιοχή, καλυπτόμενος πίσω από μια  υπερτοπική αστυνο μική υπηρεσία. Τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη της σημερινής καταστροφής του δήμου είναι  συγκεκριμένα και επώνυμα, γνωστά σε όλους. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει και δε μπορεί να δώσει αμνηστία σε κανέναν.

Πιο Δημοφιλή