ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Παρέμβαση - ερώτηση του Αντώνη Δεωνά για το «pitsounicity.gr»  στο «8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική», προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο

για το θέμα των Λατομείων που προορίζονται για ΧΥΤA καθώς και για το Λατομείο ΤΙΤΑΝ στη Μάνδρα που ήδη μπαζώνεται... Στο πάνελ επίσης συμμετείχαν οι Υπουργοί : Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Κύριε Υπουργέ, από ότι αντιλαμβανόμαστε και από ότι έχουμε πληροφορηθεί, προχωρά ο σχεδιασμός για τα λατομεία να γίνουν ΧΥΤA με πρώτο το λατομείο ΤΙΤΑΝ στη Μάνδρα μετά το λατομείο Μουσαμά κλπ. Όμως, στο λατομείο ΤΙΤΑΝ, είναι θαμμένα εδώ και 30 χρόνια περίπου, επικίνδυνα τοξικά απόβλητα σε βάθος 20 - 30 μέτρα. Αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι στην επιφάνεια, εγκαταστάσεις και λοιπές κτιριακές υποδομές, εάν δεν καθαριστεί από κάτω και εάν όμως επιχειρηθεί να γίνει κάτι τέτοιο, το κόστος είναι τεράστιο. Παρ όλα αυτά το συγκεκριμένο λατομείο ήδη φορτώνεται με τα μπάζα της Μάνδρας και των άλλων περιοχών που επλήγησαν από την θεομηνία, αλλά όπως έχει παρατηρηθεί, μπαίνουν και άλλα απόβλητα από άλλες δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση. Τέλος...εάν ισχύει αυτό το οποίο σας είπα για το λατομείο ΤΙΤΑΝ, υπάρχει περίπτωση να αποκλειστεί, η επιλογή του συγκεκριμένου λατομείου;


Σωκράτης Φάμελλος : Πάντως, δεν ισχύει αυτό που ακούστηκε, ότι έχει επιλεγεί ο χώρος του ΤΙΤΑΝ στη Μάνδρα για ΧΥΤΑ στο Περιφερειακό σχέδιο, όπως δεν ισχύει αυτό που ακούστηκε ότι έχει επιλεγεί το λατομείο Μουσαμά, δεν ξέρω από που προκύπτουν όλα αυτά, δεν ισχύουν αυτά. Το μόνο που ισχύει για τον ιδιωτικό χώρο της Μάνδρας, του ΤΙΤΑΝΑ δηλαδή, είναι ότι εμείς πήραμε μια απόφαση έκτακτης περιβαλλοντικής αδειοδότησης λόγω της καταστροφής και αυτό δε συμφωνεί περί οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας ούτε την αποκλείει. Αν υπάρχουν απόψεις για επικίνδυνα αφημένα απόβλητα, αυτά πρέπει να έρθουν στο Υπουργείο, εγώ δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, αλλά αν υπάρχει μια τέτοια κατάθεση όπως ακούστηκε σε 20 -30 μέτρα βάθος κλπ, να έρθει να το γνωρίζουμε, να το λάβουμε υπ όψιν για όποιο θέμα αδειοδότησης έρθει στην περιοχή, γιατί προφανώς, δεν πρόκειται να αδειοδοτήσουμε ποτέ εμείς παράνομη περιβαλλοντική εγκατάσταση, το αντίθετο θα έλεγα, θα κάνουμε.

Πιο Δημοφιλή