ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση

Ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης παραχώρησε, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους τοπικών έντυπων εφημερίδων και ιστοσελίδων (sites).

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης: 

 Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας υπήρξε μια από τις πρώτες προτεραιότητες της διοίκησής μας (2011-2014), καθώς πιστεύουμε πως όπου δεν υπάρχει το κράτος, πρέπει να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα στα πλαίσια της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, φέραμε φύλαξη στα σχολεία και, με τη συμβολή της τοπικής αστυνομίας, καταφέραμε να μειώσουμε την παραβατικότητα. Επίσης, κάναμε αγώνα για να μην καταργηθεί η δημοτική αστυνομία και, αν ο κόσμος μας δώσει και πάλι την ευθύνη της περιοχής, δεσμευόμαστε ότι η υπηρεσία αυτή θα έχει εντελώς χαρακτηριστικά πραγματικής αστυνόμευσης. 

 Ο αγώνας μας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την περίοδο 2011-2014, ήταν υπαρξιακός και υπαγορευόταν από την ανάγκη να αποτινάξουμε τη ρετσινιά μιας περιβαλλοντικά υποτελούς περιοχής. Το σκηνικό ήταν το εξής: είσαστε ένας χρεοκοπημένος δήμος σε μια χρεοκοπημένη χώρα, συνεπώς πρέπει να είστε περιβαλλοντικά υποτελείς. Αντίληψη που έχει υιοθετήσει η σημερινή διοίκηση του Χρήστου Παππού. 

 Η διοίκηση διευθέτησε, εν μια νυκτί, ένα ανύπαρκτο χρέος, δεσμεύοντας γενιές και γενιές, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα. Γνωρίζουμε πως η διοίκηση Χριστοφιλάκη άφησε χρέος 70 εκατομμύρια και η διοίκηση Παππού άφησε 500 εκατομμύρια. Φανταστείτε, μια οικογένεια να χρωστά 500 ευρώ και ξαφνικά να υποχρεωθεί για διακανονισμό 5.000 ευρώ. Εύχομαι αυτό να μην έχει ενταχθεί σε κάποιο γενικότερο παιχνίδι της τότε κυβέρνησης. 

 Μιλήσαμε πολύ νωρίς για την ανάγκη απογραφής – καταγραφής κατοίκων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων με έμφαση την αποκέντρωση, κάτι που τώρα αναφέρεται ευρέως, γιατί ο πληθυσμός της περιοχής μας αποτελείται σε αρκετό ποσοστό από Έλληνες τσιγγάνους. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε, δε μπορούμε να λύσουμε κανένα θέμα. 

 Ως διοίκηση κάναμε πολεοδομικές συμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, απαραίτητες για να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας. Η διοίκηση Παππού ακύρωσε κάθε πολεοδομική  προσπάθεια και επιπλέον ακυρώνει τη διαπιστωτική πράξη διοικητικών ορίων που είχαμε κάνει, συναινώντας σε οποιαδήποτε προσέγγιση του δήμου Ασπροπύργου, απεμπολώντας έσοδα που της ανήκουν. 

 Το 2010 είπαμε ότι θα προχωρούσαμε στην κατασκευή του προαστιακού σταθμού στο Ζεφύρι και μας λοιδόρησαν. Το επανεντάξαμε ως έργο και υλοποιήθηκε. 

 Η σημερινή δημοτική αρχή διέπεται από την αντίληψη της υπεκφυγής. Δείτε, στέλνει τώρα ένα ερωτηματολόγιο για δήθεν διαβούλευση με τους πολίτες, σχετικά με τις συγκοινωνιακές ανάγκες της συνοικίας τους. Δηλαδή, έχει διοικήσει 7 χρόνια και δε γνωρίζει τις ανάγκες των κατοίκων; Αυτό εξηγεί και τη στάση της στην ανατροπή της λειτουργίας του Προαστιακού. 

 Με το Ζεφύρι, ως πρώην δήμος Φυλής, υπήρχε μια πραγματική αδελφοποίηση. Όπου μπορούσαμε, με τη δύναμη που είχαμε, βοηθήσαμε όλους τους δημάρχους που μας το ζήτησαν σε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Το ίδιο συνέβαινε και με τα Άνω Λιόσια. 

 Σε όποιο επίπεδο της πολιτικής και αν βρίσκεται κάποιος, χρειάζεται να αποσαφηνίζει ποιο είναι το κοινωνικό δικαίωμα που θα πρέπει να γίνεται σεβαστό μέσα από πράξεις: δικαίωμα στην εκπαίδευση, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην απασχόληση, στην ισότητα των ευκαιριών, των δυο φύλων. 

 Η πολιτική μιας διοίκησης πρέπει να εδράζεται στα συμφέροντα των πολλών και όχι μιας ομάδας. Εμείς ως παράταξη, εκπροσωπούμε το κοινωνικό δικαίωμα των πολλών. 

 Η διοίκηση του δήμου συμπεριφέρεται σα να έχει λύσει όλα τα προβλήματα και χρειάζεται μόνο να κάνει εκδηλώσεις για να επιδείξει την κοινωνική της πολιτική. Είναι καλό να γίνονται εκδηλώσεις, κυρίως για τα παιδιά, αλλά πρέπει την ίδια ώρα ο κόσμος να μην πεινάει. Ένα ποσοστό της τάξης του 30% των κατοίκων έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν φτωχοί σε ένα δήμο που έχει χρήματα. 

 Η δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2014 και δυο μήνες μετά έλεγε ότι έχει ταμείο 20 εκατομμύρια ενώ τα έσοδά της είναι 4 εκατομμύρια το μήνα. Πράγματι, τα είχε αυτά τα χρήματα αλλά γιατί; Γιατί σε εμάς δεν αποδόθηκαν εγκαίρως τα αντισταθμιστικά. Και αντί να πει την αλήθεια, παρίστανε το ταχυδακτυλουργό. 

 Σε στρατηγικά θέματα πρέπει να έχεις σταθερές αρχές, να μη λες άλλα και να κάνεις άλλα, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστείς. Το 2009 η μείωση των αντισταθμιστικών ήταν αιτία πολέμου για την τότε διοίκηση του Χρήστου Παππού. Το 2015 την αποδέχθηκε. Ύστερα ψήφισε τον Περιφερειακό σχεδιασμό, ο οποίος συνεχίζει τον εφιάλτη της Φυλής και αργότερα αποδέχθηκε έναν τελείως αρνητικό διαγωνισμό για την διαχείριση των υγρών αποβλήτων, που αν ολοκληρωθεί, η δυσοσμία στην περιοχή θα υπάρχει για τα επόμενα 20 χρόνια. 

 Προσωπικά, είμαι υπέρ μιας μικτής οικονομίας, δεν πιστεύω στην αντιπαράθεση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι υπάρχει  δημόσια οικονομία. Ο δήμος έχει εργαζόμενους ανάλογα με τις δυνατότητές του αλλά τα έργα δίνονται σε ιδιώτες. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία να μην είναι κρατικοδίαιτη, ούτε μεταπρατική αλλά παραγωγική. 

 Η συνεργασία με τα δυο πρώην μέλη της διοίκησής μας που αποχώρησαν από την παράταξη είχε γίνει μέσα στα πλαίσια της αυτονομίας τους. Ξεκινήσαμε την παράταξη με έναν πολιτικό φορέα αλλά συνεργαστήκαμε - στα πλαίσια μιας επερχόμενης διοίκησης - και με ανθρώπους που δεν ανήκαν στον ίδιο φορέα, όπως θα κάνουμε και στο μέλλον. Τους τίμησα και με τίμησαν. Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο καθένας είχε το δικαίωμα να πράξει όπως πίστευε. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν έχω τίποτε με κανέναν από τους δυο. 

 Υποχρέωση μιας παράταξης είναι να ανταποκρίνεται στο καινούριο. Για αυτό και εμείς δημιουργούμε μια νέα παράταξη για να λύσουμε τα καινούρια προβλήματα. Προσωπικά, πιστεύω ότι για τους δυο δήμους, Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, είμαι κάτι καινούριο και έχω τις γνώσεις και τη δυνατότητα να το κάνω. Δεν είμαστε μέρος του προβλήματος αλλά της λύσης γιατί δε χρησιμοποιούμε κάθε φορά τα ίδια υλικά. 

 Η τρίτη διοικητική περίοδος του Καλλικράτη θα είναι τελείως διαφορετική σε αρμοδιότητες, δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Για αυτό και η περιοχή χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική δύναμη που θα βασίζεται κυρίως στους επιστήμονες της περιοχής αλλά και σε όλους τους δημότες. Μια Δημοκρατική Ένωση που θα οδηγήσει τις δυνάμεις που αγαπούν την περιοχή στη νίκη. Ήδη στα στελέχη μας έχει μοιραστεί ένα πλαίσιο αρχών, το οποίο θα δοθεί στη συνέχεια σε όλους τους κατοίκους του δήμου. 

 Την περίοδο 2011-2014 υπήρξε συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας, χτίστηκε ένα περιβάλλον μίσους, αναβίωσαν τοπικιστικά κριτήρια, υπήρχε συνεχής παραπληροφόρηση. Χρησιμοποίησαν τα πάντα. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι στην πολιτική πρέπει να χρησιμοποιείς τα πάντα, να συμπεριφέρεσαι δηλαδή ως εγκληματική οργάνωση. 

 Εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και το πρόγραμμα που δημιουργήσαμε, σε συνεργασία με την εκκλησία, για την ένταξη των τσιγγανόπουλων, πετώντας φωτοτυπίες με φωτογραφίες που με έδειχναν δίπλα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τσιγγάνων σε εκδήλωση του προγράμματος και με τη λεζάντα «όχι στη συνδιαλλαγή». Εγώ ποτέ δε θα πέταγα τέτοια χαρτιά, παρότι πιστεύω ότι έχουν πραγματικά συνδιαλλαγή με τσιγγάνους. 

 Ενδεχομένως χάσαμε τις εκλογές γιατί δεν ασχοληθήκαμε με το παρελθόν, από σεβασμό στους δημότες που μας εξέλεξαν. Εγώ είχα δικαίωμα να ασχοληθώ με το παρελθόν στη Φυλή αλλά δεν είχα κανένα δικαίωμα να μιλώ για το τι έγινε πριν το 2010 στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι. Αυτό πληρώσαμε. Ήταν όμως στρατηγική επιλογή, που δε θα την αλλάζαμε ποτέ, για αυτό και προχωράμε μπροστά. 

 Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε από το δήμαρχο να επισπεύσει το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων της ραδιοφωνίας το δήμο. Εμείς το 2012 είχαμε πάρει απόφαση για τη μεταφορά τους, μας ενδιαφέρει να σωθούν, παρά το γεγονός ότι δεν κατάλαβαν ποτέ τι παρέλαβα το 2011. Το δικαιούνται και είναι  ταλαιπωρημένοι ακριβώς γιατί υπερασπίστηκαν το ραδιόφωνο ενώ κάποιοι άλλοι – που σήμερα το παίζουν υποστηρικτές τους - δέχθηκαν να μεταφερθούν και κατά συνέπεια να κλείσει ουσιαστικά ο σταθμός από το 2008, κάτι που υπήρξε πάγια θέση του Χρήστου Παππού. Θεωρώ πάντως ότι σήμερα ο δήμαρχος, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, πήραν μια σωστή πρωτοβουλία να λυθεί το θέμα αλλά δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. 

 Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες και δυνατοί. Σεβόμαστε τους δημότες που στάθηκαν δίπλα μας και μας όρισαν να κάνουμε αντιπολίτευση.

Πιο Δημοφιλή