ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 06 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Εκτύπωση
Δημήτρης Μπουραΐμης

 Συνεργάτες του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού οι οποίοι είναι και υπάλληλοι του Δήμου Ασπροπύργου «χαρίζουν» έσοδα του δήμου Φυλής, στο δήμο Ασπροπύργου για ιδιοτελείς σκοπούς.

Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη ενός δήμου βάζεις στην άκρη εμπάθεια και προσωπικές αντιπαραθέσεις, λειτουργώντας ως ο πρώτος πολίτης του τόπου για το κοινό καλό. Φροντίζεις δε να απομονώσεις όσους συνεργάτες, για ιδιοτελείς σκοπούς, πράττουν το αντίθετο. Κάτι που ο Χρήστος Παππούς, κατά τα φαινόμενα, αρνείται να κάνει.

Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Ελένη Λιάκου, κόρη του αείμνηστου Νίκου Λιάκου και ο γ.γ. δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος (συμπτωματικά και οι δύο υπάλληλοι του δήμου Ασπροπύργου, διπλά αμειβόμενη η πρώτη ως υπάλληλος και ως πρόεδρος, ελεγχόμενος αν διπλοπληρώνεται ο δεύτερος) με την ανοχή ή την υποστήριξη του Χρήστου Παππού (συμπτωματικά ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Ασπροπύργου την τετραετία 2011-2014) κατάφεραν να γκρεμίσουν μέσα σε λίγο διάστημα, ότι έχτισαν οι πρώην δήμοι Φυλής, Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου στα διοικητικά τους όρια και μετέπειτα στον ενιαίο δήμο.

Δεν είναι μόνο ότι έχει παγώσει οποιαδήποτε εξέλιξη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της δημοτικής ενότητας Φυλής αλλά και κάθε πολεοδομική μελέτη που αφορούσε και τις δυο άλλες δημοτικές ενότητες. Είναι ότι πράττουν συνειδητάπαράβαση καθήκοντος, χαρίζοντας θεσμοθετημένα, από το 2007, έσοδα του δήμου Φυλής, στο δήμο Ασπροπύργου. Έσοδα που ο γειτονικός δήμος δεν είχε τολμήσει να διεκδικήσει μέχρι το 2014, οπότε και ανέλαβε η διοίκηση Παππού.

Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης επιχείρησε να προειδοποιήσει το δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο για τις ενέργειες του γενικού του γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλου που επιφέρουν απώλεια εσόδων στο δήμο, παραθέτοντας καταγγελία επιχειρηματία, τον οποίο οδήγησε συνειδητάνα πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τέλη στο δήμο Ασπροπύργου. Τέλη που, επί χρόνια, πληρώνονταν στον πρώην και μετέπειτα Καλλικρατικό δήμο Φυλής. Ενδεχομένως δε, να μην αποτελεί τη μοναδική περίπτωση επιχειρηματία.

Αντί ωστόσο ο κ. Παππούς να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα και να δώσει μια θεσμική απάντηση, άφησε το γενικό του να απαντήσει ως ΦΥΛΑΡΧΟΣ, με εξυπνακισμούς και φθηνό χιούμορ. Κάτι για το οποίο, επίσης, είχαμε προειδοποιήσει πολύ νωρίς: για τον κίνδυνο, δηλαδή, να ΦΥΛΑΡΧΟποιηθούν θεσμικά όργανα του δήμου.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δίνει στη δημοσιότητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο δήμος  Φυλής, δια της διεύθυνσης Οικονομικού, της Υπηρεσίας Σχεδίου Πόλεως και του γενικού γραμματέα, συνειδητά απεμπόλησαν έσοδα που ανήκουν στο δήμο Φυλής, υπέρ του δήμου Ασπροπύργου. Καλεί, επίσης, το Νίκο Χατζητρακόσια να ασκήσει και τα καθήκοντα του αναπληρωτή δημάρχου Πολεοδομίας, παίρνοντας δημόσια θέση για τη συγκεκριμένη παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον, δίνει στη δημοσιότητα έγγραφα που αποδεικνύουν την ολιγωρία αλλά και τη σκοπιμότητα με την οποία η διοίκηση του Χρήστου Παππού χάρισε στο δήμο Ασπροπύργου, την ίδρυση ιδιωτικού επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Β’, το οποίο με βάση το ΦΕΚ 1340/24-04- 2012, βρίσκεται και στα διοικητικά όρια του δήμου Φυλής. Βασιζόμενη στην άγνοια ή την αδιαφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου για περαιτέρω έλεγχο και παρά τη σαφή αναφορά υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του δασαρχείου ότι η έκταση ανήκει και στο δήμο Φυλής. Λειτούργησαν δηλαδή οι υπάλληλοι ως θεματοφύλακες της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης και όχι εκείνοι που οι κάτοικοι του δήμου Φυλής έχουν ψηφίσει να τους εκπροσωπούν.

Οι προγραμματικές συμβάσεις για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων και δήθεν αναπλάσεις εκκλησιών και δρόμων, ελάχιστη σημασία έχουν, όταν μια δημοτική αρχή απεμπολεί θεσμοθετημένα έσοδα και θεσμοθετημένα όρια. Γιατί την ίδια ημέρα που πανηγύριζαν για μια τέτοια προγραμματική σύμβαση, παραχωρούσαν δικαιώματα επί των διοικητικών ορίων του δήμου. Αγνοώντας ότι αυτά είναι που σηματοδοτούν την αυτοτέλεια, την αυτοδιοίκηση και την αυτονομία του.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ αναμένει από τους πρώην δημάρχους Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων να τοποθετηθούν δημόσια σε ένα μείζον θέμα, όπως είναι η ακύρωση σχεδόν όλης της θεσμικής θωράκισης του δήμου και η απουσία οποιουδήποτε έργου πολεοδομικής ανασυγκρότησης τα 7 χρόνια της διοίκησης του Χρήστου Παππού.

Επιστολή ELDONS στο δήμο Φυλής για παροχή διευκρινίσεων και εγγράφων

  
Γνωμοδότηση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 20-07- 2017 για ίδρυση επιχειρηματικού
Πάρκου στο δήμο Ασπροπύργου


 Επιστολή ΔΕΔΔΗΕ στο δήμο Φυλής για χρέωση δημοτικών τελών και φόρων


Αντίγραφο ΦΕΚ 1340/24-04- 2012

Πιο Δημοφιλή