ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Εκτύπωση

Οι Γυναίκες επισήμαναν ότι:

·         Σε περιόδους κρίσεις, πλήττονται πρώτα οι γυναίκες και τα αδύναμα μέλη της οικογένειας.

Οι γυναίκες όμως, είναι αυτές που με την ευρηματικότητά τους καταφέρνουν σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες να κρατήσουν τη οικογένειά τους.

·         Ο δείκτης υλικής αποστέρησης μετρά την αδυναμία των νοικοκυριών να ικανοποιήσουν συγκεκριμένες βασικές ανάγκες που θεωρούνται κρίσιμες για την ευημερία και το επίπεδο διαβίωσης των ατόμων όπως πληρωμή λογαριασμών κατάλληλη διατροφή επαρκή θέρμανση μια βδομάδα διακοπές και πρόσβαση σε συγκεκριμένα καταναλωτικά αγαθά.

·         Η θέση των ελληνικών νοικοκυριών, ειδικά των φτωχότερων, επιβαρύνεται δυσανάλογα από την άμεση φορολόγηση, καθώς η αναλογία φόρου εισοδήματος και πλούτου ως προς το ακαθάριστο εισόδημα του 20% των πιο φτωχών νοικοκυριών ήταν υψηλότερη σε σχέση με το 20% των πλουσιοτέρων.

 Από τις τοποθετήσεις, τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε καταγράφηκε πως η κρίση είναι έμφυλη και ότι είναι αναγκαία η εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων για αυτό και θα πρέπει να υιοθετηθούν νέοι τρόπο δράσης.

Διαπιστώθηκε επίσης πως πανελλαδικά δεν λειτουργούν ούτε οι Δημοτικές, ούτε οι Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας, παρότι έχουν συσταθεί και ότι οι θεσμοί που συγκροτήθηκαν προκειμένου να αποτελέσουν αφετηρία γόνιμου διαλόγου για θέματα Ισότητας, έχουν πλήρως αδρανοποιηθεί με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Ότι αυτό αποτελεί ολέθριο λάθος, για αυτό και τόσο οι δημοτικές όσο και οι περιφερειακές αρχές οφείλουν να επανεξετάσουν τη στάση τους στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης εκ νέου  των θεσμικών αυτών οργάνων, με βάση τα όσα διέπει η σχετική νομοθεσία για τη λειτουργία των δημοτικών και περιφερειακών επιτροπών Ισότητας.

Σε μία περίοδο που τα θέματα της Ισότητας μπαίνουν ξανά επιτακτικά στο προσκήνιο με αφορμή την υποχώρηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του Γυναικείου Κινήματος ελέω των μνημονιακών πολιτικών ΕΊΝΑΙ ΒΈΒΑΙΟ πως ακόμη και αν δεν υπήρχαν οι δημοτικές και περιφερειακές επιτροπές Ισότητας θα έπρεπε τώρα να τις δημιουργήσουμε.

Πιο Δημοφιλή