ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Εκτύπωση

Η βοήθεια προς τις γυναίκες, που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία χωρίς κανενός είδους διάκριση, είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Για να επιτευχθεί αυτό κρίνεται απαραίτητη η συνεχής βελτίωση των δομών που έχουν δημιουργηθεί για την προστασία τους. Στο πλαίσιο αυτό η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα επισκέφθηκε τον Ξενώνα Φιλοξενίας του δήμου Αχαρνών  με σκοπό την παρακολούθηση και την ενίσχυση των δομών του δικτύου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
«Η επίσκεψη στο δήμο Αχαρνών και στον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών αποτελεί συνέχεια των προγραμματισμένων επισκέψεων μου σε όλες τις Δομές του Δικτύου ανά την Ελλάδα, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία τους και να λυθούν προβλήματα που παρουσιάζονται, με σκοπό να παρέχουν άριστη βοήθεια στις γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα αν είναι γυναίκες πρόσφυγες, Ρομά ή μονογονείς», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κούβελα που συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβό.
Η γενική γραμματέας, κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Γενική Γραμματεία, προκειμένου να αναβαθμίζονται οι δομές, ώστε να είναι χρήσιμες για όλες τις γυναίκες που είναι θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και θύματα πολλαπλών διακρίσεων τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του δικτύου έχουν διευρυνθεί σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών, ενώ έχουν ενισχυθεί και με την υπηρεσία της συμβουλευτικής εργασίας.
Υπογράμμισε ακόμα πως η παρουσία στο δήμο Αχαρνών αρκετών ευάλωτων πληθυσμών γυναικών, όπως και κακοποιημένων γυναικών, καθιστά απαραίτητη τη στήριξη και την ενίσχυση της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας.
Περαιτέρω, επεσήμανε ότι στόχος της ΓΓΙΦ είναι να παραμείνουν αυτές οι κοινωνικές δομές στην Γραμματεία και τους δήμους και μετά το τέλος του προγράμματος ΕΣΠΑ και ενημέρωσε για τη νέα παράταση του έργου μέχρι το 2019.
Συνοδευόμενη από την διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, Σοφία Αλιμπέρτη, επισκέφτηκε το χώρο του Ξενώνα Φιλοξενίας που βρίσκεται στο δήμο Αχαρνών. Εκεί την υποδέχτηκαν τα στελέχη του ξενώνα και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά τόσο για τη λειτουργία της δομής, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες φιλοξενούμενες.
Τέλος, η κ. Κούβελα πρότεινε να υλοποιηθούν με πρωτοβουλία των στελεχών, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της έμφυλης βίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το δίκτυο των δομών.

πηγή : amna.gr

Πιο Δημοφιλή