ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 30 Μαΐου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Εκτύπωση

Μια διαφορετική προσέγγιση ιστορικής μνήμης επέλεξε για μια ακόμη φορά, η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, για την 77η επέτειο της «Μάχης της Κρήτης».

Ήχοι και εικόνες, μνήμες και μαρτυρίες, θρήνος αλλά και υπερηφάνεια, μαζεύτηκαν και οπτικοποιήθηκαν σε μια λιτή, σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση και μεταφέρθηκαν στους μαθητές του 2ου και του 3ου Γυμνασίου της Πόλης μας.
Τα νέα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν, την ιστορική περίοδο από την 20η Μαΐου 1941 έως την 1η Ιουνίου 1941, που έλαβε χώρα η περίφημη για πολλούς, «Μάχη των Μαχών», ως μια από τις ένδοξες σελίδες της νεότερης κληρονομιάς μας. Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, απόλυτο σεβασμό αλλά και συγκίνηση, την παρουσίαση και την κατάθεση ψυχής των εκπροσώπων της Ένωσης Κρητών. 

Ο πρόεδρος Παντελής Πρεντάκης, ο γεν.γραμματέας Γιάννης Παπαθανασάκης, ο ταμίας Νίκος Γιαλεσάκης και ο ερευνητής-χοροδιδάσκαλος Γιάννης Μεγαλακάκης, ως ελάχιστη ανταπόδοση για την εξαιρετική φιλοξενία, «παρέδωσαν» σε όλους, μαθητές και καθηγητές, ανοικτή πρόσκληση για νέες συναντήσεις στους χώρους και τις δράσεις της Ένωσης, αλλά και ένα μικρό συμβολικό δώρο στους Διευθυντές των σχολείων κ. Φέγγη Αλεξάνδρα και Μαύρο Ιωάννη, με πολλές ευχαριστίες. Τα δύο γυμνάσια αποτελούν την αφετηρία στην πορεία της «Μάχης της Κρήτης» προς τα σχολεία, η οποία συνεχίζεται…

 
Πιο Δημοφιλή