ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2018 Κατηγορία: ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Εκτύπωση

«Πρέπει να καταργηθούν οι κομματικές τοπικές οργανώσεις;»

Συναντήσαμε σε εκδήλωση τον Ανδρέα Λεωτσάκο Αντιδήμαρχο Αγίας Βαρβάρας και ζητήσαμε να μας πει την άποψή του  για

τις διάφορες τοπικές κομματικές οργανώσεις. Ο λόγος είναι, ότι έχει παρατηρηθεί τελευταία...πολύ συχνά παρεμβαίνουν παρασκηνιακά και παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι, όχι υπέρ συμφερόντων των πολιτών, αλλά υπέρ διαφόρων διαπλεκόμενων προσώπων που έχουν παρεισφρήσει μέσα σε αυτές. Δείτε παρακάτω την άποψη - δήλωση του Ανδρέα Λεωτσάκου και θα καταλάβετε πολλά!    


Ανδρέας Λεωτσάκος : Συχνά αποτυπώνεται στα Μ.Μ.Ε. ότι οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων παρακμάζουν ή υπολειτουργούν και ιδίως λόγω της μείωσης των ενεργών μελών των κομμάτων. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, οι πολίτες αδιαφορούν ολοένα και περισσότερο για την πολιτική και τα κόμματα εν γένει, καθώς έχουν να επιλύσουν σοβαρά προβλήματα της καθημερινής ζωής (όπως βιοπορισμού ή ακόμη και επισιτισμού), για τα οποία και επιλέγουν συνειδητά τις μη κομματικές, τις ευρύτερα λαϊκές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες-δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι κομματικές τοπικές οργανώσεις οφείλουν να εκφράζουν τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, επιζητώντας συνεχώς το «άνοιγμα» στην κοινωνία και προωθώντας δίκαια αιτήματα και λύσεις στην κεντρική εξουσία. Όμως, οι τοπικές οργανώσεις μόνο μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες μπορούν να συμβάλουν με θετικό πρόσημο προς αυτήν την κατεύθυνση και όχι λειτουργώντας στη λογική παλαιοκαθεστωτικών πρακτικών ως εκλογικοί μηχανισμοί για υποψήφιους πολιτευτές ή ως οργανωτές εκδηλώσεων, αναπαράγοντας πελατειακές σχέσεις και εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα ή φιλοδοξίες, με αποτέλεσμα να γίνονται κακοί διαδρομιστές. Σίγουρα κάποιες τοπικές οργανώσεις και κυρίως εκείνες, που απαρτίζονται από νέους ανθρώπους λειτουργούν πολύ καλά και είναι απαγκιστρωμένες από τα κακά πρότυπα του παρελθόντος, ωστόσο συχνό είναι και το φαινόμενο ορισμένοι να μην ξέρουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, προκειμένου να την εμφυσήσουν στην τοπική κοινωνία. Χωρίς, όμως, έναν ιδεολογικό «οδικό» χάρτη πώς διασφαλίζεται η συνάφεια της πολιτικής με την κοινωνία;  Μια εσωκομματική διαβούλευση ή η χρήση ερωτηματολογίου για την άποψη, που έχουν οι ίδιοι οι πολίτες για τις τοπικές οργανώσεις, τη συμβολή και τη λειτουργία τους θα ήταν μια αρχή για να κριθεί το μέλλον τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοινωνία χρειάζεται γνήσιους ανθρώπους και όχι τσιφλικάδες, που δεν αφουγκράζονται τις ανάγκες της.

Πιο Δημοφιλή