ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση
Σ. Τζόκας - Γ. Γαβρίλης

Η πώληση της ΔΕΗ γίνεται σ’ ένα συγκεκριμένο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται και επιβάλλονται από τους δανειστές

εμπεδώνοντας πλαίσιο μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. Το «σπάσιμο» της ΔΕΗ και η τμηματική πώλησή της δεν συνιστά μια “κλασική” ιδιωτικοποίηση σαν αυτές που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες.
Αντίθετα συνιστά την υλική αποτύπωση των μνημονιακών δεσμεύσεωνβασική πλευρά των οποίων είναι η εκποίηση δημόσιων, στρατηγικής σημασίας υποδομών και παράλληλη δέσμευση προς όφελος των δανειστών και των επιχειρηματικών συμφερόντων που εκπροσωπούν του φυσικού -ορυκτού πλούτου της χώρας μας (νερό, λιγνίτης κλπ).
Η ΔΕΗ δεν είναι μία ακόμη “προβληματική” επιχείρηση. Είναι ένα κρίσιμο, στρατηγικής σημασίας, εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για τη συνοχή και την ποιότητα ζωής των πολιτών, για την ίδια την εθνική ασφάλεια.
Όσοι σήμερα προσχωρούν σε αντιλήψεις “ας πάει και το παλιάμπελο” ή αναπαράγουν ότι όσοι διαφωνούν απλά διακατέχονται από «παρωχημένες αριστερές ιδεοληψίες» αποκρύπτουν το γεγονός ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προέκυψε στο δύσκολο μετεμφυαλικό περιβάλλον από την εμπειρία της λειτουργίας δεκάδων μικρών και μεγάλων ιδιωτικών εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο δημόσιος χαρακτήρας στην παραγωγή και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να εξασφαλίζει φτηνό ρεύμα για το λαό και ηλεκτροδότηση και στην τελευταία γωνιά της πατρίδας μας. Δίνει τη δυνατότητα να παρέχεται ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά, να ασκείται κοινωνική πολιτική (π.χ. κοινωνικό τιμολόγιο κλπ), να υπάρχουν ανοχές προς τη σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία. Κι αυτό για να συνεχιστεί έχει ως προϋπόθεση μια ΔΕΗ υπό τον έλεγχο του δημοσίου.
Οι δήθεν επενδυτές στην πραγματικότητα θα ρίξουν κλήρο και θα διαμοιράσουν ως τιμάριο τις δημόσιες υποδομές και τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, έχοντας επιβάλλει και εξασφαλίσει αποικιοκρατικού τύπου διασφαλίσεις (εγγυημένες τιμές αγοράς ρεύματος, υψηλά τιμολόγια, εξασφαλισμένα πελατολόγια). Η πρόσφατη εμπειρία με ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (πχ ΕΝΕRGA) είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που λειτουργούν οι «επενδυτές».
Η τμηματική και επιλεκτική πώληση της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε μια μικρή, δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, ένα αδειανό πουκάμισο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των ιδιωτών και θα συντρίβεται ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Σήμερα η σιωπή δεν είναι χρυσός. Το πολιτικό προσωπικό οφείλει να βγει από τη σιωπή ή την αμηχανία και να πάρει δημόσια και καθαρή θέση λέγοντας ΟΧΙ στην πώληση της ΔΕΗ.

Πιο Δημοφιλή