ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης, στη ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα.

Τόσο ως προς την κυβέρνηση, όσο και προς την ΚΕΔΕ, δεν «χαρίστηκε» σε κανέναν και με λίγα λεπτά της ομιλίας του, «αποτύπωσε» ουσιαστικά το τι συμβαίνει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με την κυβέρνηση, αλλά και τις υπαρκτές αδυναμίες της ΚΕΔΕ.

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Σωτήρη Μεθενίτη.     

Σωτήρης Μεθενίτης: Σήμερα τρία χρόνια μετά, από την ανάληψη της εξουσίας από την σημερινή κυβέρνηση και με τις εξαγγελίες που είχε κάνει, καλύτερα η χειρότερα; Νομίζω ότι και ο πιός φανατικός υποστηρικτής της κυβέρνησης θα πει, πόρρω απέχει η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, όχι μόνο από τις εξαγγελίες που έγιναν, οι οποίες περίπου μιλούσαν για ένα παράδεισο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και από αυτά τα ελάχιστα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει. Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική  στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, η οποία είναι κλασικά μνημονιακή πολιτική και δεν διαφέρει σε τίποτα με τους προηγούμενους τους οποίους δεν θέλει κανένας να απαλλάξει τις ευθύνες τους και για αυτό τον λόγο δεν έχει τίποτα καλύτερο και ουσιαστικότερο να προσφέρει από αυτά που έχουμε ζήσει.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για όποιον θέλει να είναι ειλικρινής με την συνείδησή του για το τι ίσχυε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το τι ισχύει με την σημερινή.

Το ερώτημα που είναι να απαντήσουμε είναι το εξής: Σε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, σε όλα τα ζητήματα που θεωρούμε σημαντικά, είμαστε εμείς που βάζαμε την ατζέντα; Εμείς που βάζαμε τα θέματα που θα συζητήσουμε; Εμείς καλούσαμε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί πάνω στις θέσεις μας; Η δίναμε ένα συνεχή αγώνα οπισθοφυλακών τρέχοντας να προλάβουμε με καλή διάθεση η ΚΕΔΕ και το προεδρείο, κάθε φορά που επίκειτο να γίνει ζημιά, να αφαιρεθεί ακόμα μια αρμοδιότητα, να αφαιρεθεί ακόμα ένα πόρος από την Αυτοδιοίκηση...τον περιορισμό της ζημιάς. Δυστυχώς και αυτό πρέπει να το τοποθετήσουμε ως μια αδυναμία της ΚΕΔΕ, δεν βάζαμε εμείς την ατζέντα και σήμερα το πληρώνουμε.

Επίσης, ειπώθηκε ότι η φρασεολογία που έχει ακολουθηθεί από την ΚΕΔΕ, είναι πολιτικά πάρα πολύ σκληρή και ακραία και ότι θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι. Το ερώτημα ήταν, αυτή η φρασεολογία, συνοδευόταν στην πράξη από αυτά που έπρεπε να κάνει η ΚΕΔΕ; Προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις που θα αντιστοιχούσαν στον βαθμό καταγγελίας που είχαμε σε φραστικό επίπεδο; Η τελικά μείναμε μόνο στις φραστικές καταγγελίες, στα ψηφίσματα, στις διαμαρτυρίες και σε επίπεδο κινητοποιήσεως είμαστε σε ένα βαθμό, μεγαλύτερο βαθμό ουσιαστικά ανύπαρκτοι.

Να βάλουμε εμείς έστω και τώρα την ατζέντα συζήτησης στην κυβέρνηση και αν πούμε θα κινηθούμε για κάποια ζητήματα διεκδικητικά, να το κάνουμε! Μη μείνουμε στα ψηφίσματα και στις φραστικές διαμαρτυρίες

Πιο Δημοφιλή