ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών με θέμα την Κυκλική Οικονομία παραβρέθηκε ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών Γιάννης Σγουρός.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τέρνι της Περιφέρειας Ούμπρια στην Ιταλία, αναφέρθηκαν παραδείγματα και αναπτύχθηκαν μοντέλα ανάπτυξης που δίνουν έμφαση στην καινοτομία στην παραγωγή, στην κατανάλωση, αλλά και στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, στο πλαίσιο της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η Κυκλική Οικονομία αποσκοπεί στην ταυτόχρονη βελτίωση της οικονομικής ευημερίας και του περιβάλλοντος ωστόσο η αλλαγή αυτή προϋποθέτει τη στροφή από το μοντέλο «προμήθεια, παραγωγή, κατανάλωση και απόρριψη» σε ένα μοντέλο που βασίζεται στο τετράπτυχο «επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακαίνιση και ανακύκλωση».
Ο Γιάννης Σγουρός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με την Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχη της Ούμπρια, Catiuscia Marini για θέματα κυκλικής οικονομίας και ανάπτυξης και για τους τρόπους εφαρμογής τους.
Παράλληλα συζήτησε με Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής που πρόσφατα επλήγη από τον πολύ ισχυρό σεισμό που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του.

*Στη φωτογραφία, ο Γιάννης Σγουρός με την Περιφερειάρχη της Ούμπρια, Catiuscia Marini και τον Δήμαρχο Αγ. Αθανασίου Λεμεσού κ. Κυριάκο Χατζηττοφή

Πιο Δημοφιλή