ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 16 Ιουνίου 2016 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Γιατί άραγε;Το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ό,τι δεν κατάφερε να ξεπουλήσει, δηλαδή, η προηγούμενη κυβέρνηση, έρχεται να το ολοκληρώσει η σημερινή. Η Περιφέρεια Αττικής είχε στα χέρια της τη σχετική Μελέτη από τις 19/1/16.

Παρότι η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή (από 11/2/16) ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και επεσήμανε ότι το χρονικό περιθώριο για τη γνωμοδότηση ήταν 35 μέρες,το θέμα δεν εισήχθη ποτέ ως σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

 

Στις 14/6/16, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου, επανακατατέθηκε στο ΣτΕ το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, η έγκριση του οποίου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

 

Προφανώς, χωρίς την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

 

Αυτό είναι ένα γνωστό και δοκιμασμένο κόλπο, αφού αν δεν εκφέρει γνώμη η Περιφέρεια εντός του διαστήματος που ορίζει ο νόμος, τότε θεωρείται ότι… σιωπηρά αποδέχεται το ΕΣΧΑΔΑ (και την ιδιωτικοποίηση) ως έχει!

 

 

 

Άλλωστε, ήταν ένα άλλο ένα «δύσκολο» θέμα για την «Δύναμη Ζωής», αφού στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν η πλειοψηφία του Γ. Σγουρού ενέκρινε τη ΣΜΠΕ της ιδιωτικοποίησης, τα τότε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο (και όχι μόνο) αντιτάχθηκαν, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση. Και θα ήταν τώρα τα ίδια μέλη της «Δύναμης Ζωής» που θα έπρεπε να εγκρίνουν την ιδιωτικοποίηση που τότε απέρριπταν. Παρότι βέβαια, όπως έχει φανεί και σε άλλες υποθέσεις, οι «κωλοτούμπες» είναι το φόρτε τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε και η απόφαση 28/2015  του Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που περιέπλεκε τα πράγματα, καθώς το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι δεν επιτρέπεται η ανέγερση κατοικιών και εν γένει νέα δόμηση του Μικρού Καβουριού. Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσρόρλας, δηλαδή, το ΣτΕ δεν γνωμοδότησε να είναι «λιγότερες οι κατοικίες» αλλά να μην χτιστεί καμιά νέα κατασκευή στην περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης!

 

 

 

Οπότε, απλώς «προσπέρασαν» το θέμα! Είναι ένας ωραίος τρόπος «στρίβειν διά της καθυστερήσεως», για να γλιτώσει την πολιτική ευθύνη της έγκρισης μίας ακόμη ιδιωτικοποίησης η κα Δούρου και η παράταξή της, βοηθώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδιά τους!

 

Και καλά η ίδια η κα Ρ. Δούρου, που θέλει να χτίσει το πολιτικό της μέλλον. Όσοι και όσες όμως από την παράταξή της δηλώνουν «ενάντια στα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις», τι ακριβώς κάνουν; Δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα; Νομίζουν ότι δεν τους βλέπει κανείς; Βολεύονται να ναι και με τον «αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα»; Βολεύονται να είναι και αντιπεριφερειάρχες και ταυτόχρονα να το παίζουν «αντιμνημονιακοί αγωνιστές»;

 

Περίεργο, γιατί αν ήθελαν στ’ αλήθεια να μπλοκάρουν την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσουν να έρθει το θέμα του ΕΣΧΑΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να το καταψηφίσουν –κάτι που, όπως φαίνεται, δεν έπραξαν οι «αντιμνημονιακοί» κ.κ. Γαβρίλης, Αθανασιάδης, Τασούλη, Θανοπούλου, Γρηγοριάδης, Δημάκος και άλλοι-ες…

 

 

 

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ζητά να συζητηθεί το θέμα ως προ ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16/6/2016.

 

 

 

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Πιο Δημοφιλή