ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 16 Μαρτίου 2016 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Ύστερα από γόνιμη συζήτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, ψήφισε σήμερα, με ευρύτατη πλειοψηφία, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σχετικά με τη δεύτερη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων Αττικής,

στην κατεύθυνση της πλήρους ευθυγράμμισής του με τον Εθνικό Σχεδιασμό. Το επικαιροποιημένο κείμενο έρχεται για δεύτερη φορά προς συζήτηση και έγκριση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ (η πρώτη ήταν στις 28 Αυγούστου 2015), ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο. «Τη σημερινή διαδικασία δεν την προβλέπει ο νόμος. Την προβλέπει όμως η αρχή της συλλογικότητας κι εκείνη της ευρείας διαβούλευσης και της συνέργειας των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την εισήγησή της, η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης παρατήρησε ότι διαφορά σε σχέση με το αρχικό κείμενο έγκειται στο γεγονός ότι αυτό είναι «σημαντικά εμπλουτισμένο γιατί λαμβάνει υπόψη του τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, τις παρατηρήσεις της πεντάμηνης δημόσιας διαβούλευσης, τις παρατηρήσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος καθώς κι εκείνες των υπηρεσιών της Περιφέρειας». Κατόπιν, η εκπρόσωπος της Ομάδας Εργασίας του ΕΔΣΝΑ, Γεωργία Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης των Δήμων ενώ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Σταύρος Ιατρού προχώρησε σε μια συνοπτική παρουσίαση του ΠΕΣΔΑ, υπογραμμίζοντας τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα του, που εναρμονίζεται πλήρως με τις «αρχές της αντεστραμμένης πυραμίδας», δηλαδή της μείωσης, της Διαλογής στην Πηγή, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης, της κομποστοποίησης. Και οι δύο απάντησαν αναλυτικά στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ., για όλες σχεδόν τις πτυχές του Σχεδιασμού. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις μελών του Δ.Σ., τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ του κειμένου, προχωρώντας σε ορισμένες παρατηρήσεις βελτίωσής του. Τέλος, η  Περιφερειάρχης τόνισε ότι ο υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ βάζει τέλος στο «πλήρως αποτυχημένο και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, μοντέλο διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων που επέβαλε την ΟΕΔΑ της Δυτικής Αττικής ως εσαεί κύριο υποδοχέα του 85% των παραγομένων αποβλήτων». «Περνάμε πλέον από τη διαχείριση των απορριμμάτων, στη διαχείριση των πόρων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Με τη σημερινή ψήφιση, ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΠΕΣΔΑ ενόψει της τελικής έγκρισής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Πιο Δημοφιλή