ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2016 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Η Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου και π. Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Ηρώ Ζερβάκη, μίλησε στην ημερίδα Βιώσιμη Ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων. Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο το σημείο από την ομιλία της, αυτό που αφορά την διαχείριση των απορριμάτων.

Ηρώ Ζερβάκη : Θα μπω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων.

Εδώ υπάρχει μια αλληλεπίδραση, Κράτος-Περιφέρεια-Δήμος και μια σειρά άλλοι φορείς. Γιατί πράγμα συζητάμε; Γιατί η Περιφέρεια έχει στείλει στους Δήμους που έχουν να κάνουν με τα τοπικά σχέδια για την ανακύκλωση; Για να γίνονται ωραίες εκθέσεις ιδεών! Αυτή την στιγμή, το κύτταρο Α' της Φυλής στο οποίο αποθέτουμε απορρίμματα, φτάνει μέχρι τον Απρίλιο, και το κύτταρο Β' το οποίο μπορεί να εκσκαφή για να γεμίσει, δεν έχει γίνει διαγωνισμός. Τι θα γίνει λοιπόν, πως θα έχουμε χώρο να θάψουμε τον Απρίλιο - Μάιο;  Κατά την φτωχή μου αντίληψη, μόνο με απευθείας ανάθεση γίνεται αυτό, οπότε υπάρχει θέμα εκεί, η, υπάρχει μία προσπάθεια που δεν λέγεται αλλά γίνεται στην πράξη, να κατευθυνθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, σε άλλους δρόμους όπως η καύση. Πρέπει κάποιος να απαντήσει γι αυτά τα πράγματα, δηλαδή πρέπει να ξέρουμε που πάμε, γιατί βέβαια απόψεις που έχω ακούσει και από Δημάρχους περιοχών, πού λέει κάθε Δήμος τα σκουπίδια του, να κάνετε και εσείς στο Περιστέρι χωματερή τον Ατρόμητο, ε, είναι αστεία βέβαια να τα συζητάμε!  Βεβαίως να κάνουμε και τα σχέδια, βεβαίως να τα ξεκινήσουμε, αλλά πρέπει η Πολιτεία να δώσει χρήματα. Δεν μπορεί οι Δήμοι να ξεκόψουν από κάπου αλλού πόρους γιατί δεν έχουν, έχουν συρρικνωθεί πάρα πολύ οι πόροι, δεν μπορούν να βρουν χρήματα για να το κάνουν αυτό. Αν θέλετε λοιπόν, η Πολιτεία και η Περιφέρεια να διαθέσουν χρήματα για να μπορέσουν να υλοποιήσουν, να φτιάξουν μηχανισμό και δομή ανακύκλωσης σε Δήμους.       

Πιο Δημοφιλή