ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2015 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Με αφορμή την από 26/11/2015 συνεδρίαση της ΠΕΔΑ


Η από 26/11 συνεδρίαση της ΠΕΔΑ και τα θέματα που σε αυτή συζητήθηκαν έκαναν περισσότερο επίκαιρη από ποτέ την  ανάγκη της τοπικής αυτοδιοίκησης να ξεφύγει άμεσα από το διαχειριστικό της ρόλο και να στρέψει την "ενέργεια"
της στην...

ανάληψη πρωταγωνιστικών  ρόλων  σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης (δες σχετ άρθρο 1/11/2015 με τίτλο "ο ρόλος που θα πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση" http://www.pitsounicity.gr/diadimotika-perifereies/6594-o-rolos-pou-tha-prepei-na-exei-i-topiki-aftodioikisi). Η αποτυχία της κεντρικής διοίκησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά οικονομικούς πόρους για την τοπική αυτοδιοίκηση και αναμενόμενη ήταν και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει διότι η ίδια η κεντρική διοίκηση έχει αποτύχει να διαχειριστεί τα θέματα που άπτονται των άμεσων αρμοδιοτήτων της με τελικό αποτέλεσμα την κλιμακούμενη οικονομική ύφεση και αποδέκτη τον πολίτη τον οποίο έχει καταδικάσει σε ανέχεια. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η χρυσή ευκαιρία για την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία θα πρέπει να απογαλακτιστεί  από την κεντρική διοίκηση και να κινηθεί προς την κατεύθυνση εξασφάλισης της οικονομικής της αυτοτέλειας (ενδεικτικά :θέσπιση ειδικού ποσοστού στο τέλος ακίνητης περιουσίας ως έσοδο για τους ΟΤΑ, αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ με την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθιέρωση δραστηριοτήτων στους προαναφερόμενους χώρους , που θα αποφέρουν έσοδα κλπ). Με αυτό το τρόπο θα μπορέσουν οι Δήμοι να διαχειρίζονται τα θέματα τους άμεσα και αποτελεσματικά, χωρίς να εξαρτώνται από θεσμούς και ανθρώπους που δεν έρχονται σε επαφή με τον δημότη, που αγνοούν την καθημερινότητα του (όπως έρχονται σε επαφή οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι πολλές φορές υπόλογοι έναντι των δημοτών τους οποίους αντιμετωπίζουν καθημερινά στα γραφεία τους και στο δρόμο).
Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας θα οδηγήσει στην βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και στην αξιοπρεπή διαβίωση του. Σημείωση/ επίκαιρη πρόταση : με αφορμή της αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του νόμου 3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), της παραπληροφόρησης που υπάρχει αναφορικά με τους πλειστηριασμούς κατοικιών και του μεγάλου αριθμού νοικοκυριών που έχουν υποβάλλει αιτήσεις ρύθμιση των χρεών τους, προτείνω την ανάληψη πρωτοβουλίας του δήμου για  δημιουργία γραφείου ενημέρωσης  και παροχής  βοήθειας των δημοτών ώστε να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση και γιατί όχι και παροχή νομικής βοήθειας σε δημότες οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην διαδικασία (πρόσληψη δικηγόρου) και κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ρύθμισης για τυπικού λόγους (μη σωστή τήρηση των υπερβολικών απαιτήσεων του σχετικού νόμου). Η κοινωνικής ευαισθησία, δεν αρχίζει και τελειώνει στην παροχή τροφής και ρουχισμού αλλά έχει και πρέπει να έχει και άλλες διαστάσεις, διότι πέρα από τους ίδιους τους ΟΤΑ έχουν κια οι δημότες την ανάγκη “οικονομικού” τύπου βοήθειας.

Πολυχρόνης Κοκκινίδης
Δικηγόρος, MBA , Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχεσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής ΥΔΔΑΔ- Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών, Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Διαπραγματευτής, συντονιστής της νομικής ομάδας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου της κοινωνίας αξιών
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / +306974380953

Πιο Δημοφιλή