ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, σε εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης και της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, δρομολόγησε τη δήλωση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Κατά τη διαδικασία αυτή διαπιστώθηκαν τα εξής:
Α) Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ελλιπή στοιχεία της ακίνητης περιουσίας της ανά Περιφερειακή Ενότητα.
Β) Οι Περιφερειακές Ενότητες δεν διαθέτουν ενημερωμένο βιβλίο παγίων, ούτε συγκεντρωτικό αρχείο με πλήρη στοιχεία.
Γ) Τα περισσότερα από τα ακίνητα που περιήλθαν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με νόμους ή από δωρεές, δεν έχουν μεταγραφεί στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία, ενώ δεν έχει γίνει σχετική δήλωση ιδιοκτησίας κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.
Δ) Πληθώρα ακινήτων – αγροκτημάτων κυρίως – πολλά εξ’ αυτών μεταγραμμένα στα υποθηκοφυλακεία Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προέρχονται από απαλλοτριώσεις για την κατασκευή έργων και χρήζουν περαιτέρω ελέγχου ώστε να καταγραφεί η σημερινή τους κατάσταση. Σε επικοινωνία με τα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία Αττικής, ζητήθηκαν αντίγραφα μερίδας περιουσιακών στοιχείων αυτής ή βεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν μερίδες. Διαπιστώθηκαν διαφορές, γεγονός που επιβάλλει νομικό έλεγχο. Ύστερα από τις ενέργειες αυτές, τον έλεγχο και την ενημέρωση, καθώς και τις σχετικές απαντήσεις των υποθηκοφυλακείων Αττικής, διαμορφώθηκε μία συνολική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας Αττικής, όπως αυτά απεικονίζονται σε πίνακες ανά Περιφερειακή Ενότητα. Για λόγους τήρησης της νομιμότητας και προκειμένου να υπάρξει πλήρης διασφάλιση της νομικής και πραγματικής κατάστασης των ακίνητων της Περιφέρειας, η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας θα προβεί σε πλήρη έκθεση ελέγχου τίτλων στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία της Αττικής, σε δηλώσεις εγγραφής στο Κτηματολόγιο και σε ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο λόγω της αρμοδιότητάς τους.

Πιο Δημοφιλή