ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Εγκαινιάστηκε η έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Αθήνας

Την έκθεση «Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της - Πόλεμος Κατοχή, Αντίσταση,

Απελευθέρωση» εγκαινίασαν σήμερα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργο Καμίνης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου.  Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:
 «Εγκαινιάζουμε σήμερα μία έκθεση που αποτελεί την εκπλήρωση ενός χρέους ετών. Ενός χρέους μνήμης προς την πόλη των Αθηνών. Ενός χρέους Ιστορίας προς τους πολίτες. Μίας υποχρέωσης της Πολιτείας προς τη σύγχρονη ιστορία της πρωτεύουσας.
 Οι εορτασμοί αυτοί καλύπτουν ένα σημαντικό κενό, και μάλιστα με τον πιο αξιόπιστο, επιστημονικά άρτιο τρόπο. Εκείνον της δράσης σοβαρών ιστορικών –επιστημόνων. Της δράσης που για πρώτη φορά ξεφεύγει από τη σφαίρα των εθιμοτυπικών εορτασμών, δίνοντας έμφαση στη δημόσια πρωτοβουλία για ιστορικούς περιπάτους καθώς και παρεμβάσεις σε χώρους της πόλης, που αναδεικνύονται σε τόπους μνήμης.
 Μια πρωτοβουλία εορτασμού πολλαπλά χρήσιμη. Χρήσιμη γιατί υπομνηματίζει ιστορικά χώρους της πόλης. Χρήσιμη γιατί συνδέει το χθες με το σήμερα. Χρήσιμη γιατί νοηματοδοτεί μια αντίληψη για την ιστορία, μακριά από εργαλειακές και ιδιοκτησιακές προσεγγίσεις.
 Σήμερα στην Αθήνα δεν γιορτάζουμε απλά την απελευθέρωση της πρωτεύουσας. Επιχειρούμε να προσεγγίσουμε ένα ιστορικό γεγονός με εκείνο τον τρόπο που δεν θα το καθιστά μουσειακό αντικείμενο αλλά σύγχρονο πρόταγμα, αφετηρία αντίστασης απέναντι στις επικίνδυνες αναθεωρητικές λογικές που αναπτύσσονται πάνω στην άγνοια και την αδιαφορία.
 Αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν ακριβώς να λειτουργήσουν ως η αποτελεσματικότερη ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτή την τάση άγνοιας, αδιαφορίας, ενίοτε και διαστρέβλωσης της ιστορίας μας, της μνήμης». Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Αθήνας. Θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου και στους επισκέπτες θα μοιραστούν 6.500 DVD και CD με υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ, η οποία έχει την ευθύνη των προβολών της έκθεσης και συμμετέχει σε αυτήν με φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα, θα λειτουργεί θεματική έκθεση βιβλίου υπό τη μέριμνα της Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης της Αθήνας
στην ιστοσελίδα: www.freeathens44.org

Πιο Δημοφιλή