ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη τον «Ναύαρχο» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, στον όμορφο χώρο του Πάρκου Φλοίσβου. Ένας Δήμος υπόδειγμα νοικοκυροσύνης και με ένα ταμείο περίπου 9.000.000 ευρώ. Η συνέντευξη δόθηκε στον Αντώνη Δεωνά,

για λογαριασμό της ιστοσελίδας «pitsounicity.gr» και εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» με πρώτη ερώτηση πολιτικού περιεχομένου, λόγω και των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.

Ακολουθεί η συνέντευξη.  
 
Α. Δ : Κύριε Δήμαρχε, τι περιμένετε με την εκλογή της νέας κυβέρνησης.
Δ. Χ : Το απόλυτο τίποτε και δυσκολίες, δυσκολίες διότι τάζουμε, μιλάμε πολύ και πράττουμε λίγα. Όταν η χώρα χρειάζεται να δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, είναι τελειωμένη και δεν ξέρω στα χέρια ποιου θα αποτελειώσει το θέμα της Ελλάδος.
Α. Δ : Με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, πως τα πάτε κ. Δήμαρχε, τι συνεργασία έχετε;
Δ. Χ : Την πρέπουσα! Ότι ζητάω από την κ. Περιφερειάρχη το υλοποιεί! Τις πάω ολοκληρωμένες μελέτες και τις εγκρίνει. Μου ενέκρινε πρόσφατα να κάνω ένα γκαράζ στο αμαξοστάσιο και μου ενέκρινε 22 στρέμματα πρασίνου να τα φτιάξω με διαδρόμους, με φωτισμούς, χώρους περιπάτου και γενικά ότι ζητάω, τα υλοποιεί.
Α. Δ : Έχουμε παρατηρήσει ότι και με τον πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό είχατε πολύ καλές σχέσεις και τώρα με την κ. Δούρου, που οφείλεται αυτό;
Δ. Χ : Είναι απλό, ότι ζητάω δεν πάω αόριστα, πάω τεκμηριωμένα, με προμελέτες, με οριστικές μελέτες, με τεύχη δημοπράτησης, με σχέδια και όταν πας οπλισμένος με αυτά που σας είπα, τι θα πει ο εκάστοτε Περιφερειάρχης, ότι δεν συμφωνώ; Το μόνο που μπορεί να μου πει ότι δεν έχει χρήματα, αλλά ο προηγούμενος Περιφερειάρχης της άφησε 250.000.000 εκατομμύρια, τι θα μου πει, δεν έχω χρήματα; Δεν γίνεται αυτό και εν πάση περιπτώσει, το λέω και το ξανά λέω, ότι έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όλα υλοποιούνται!
Α. Δ :  Στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεκλεγήκατε Δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 66% πετυχαίνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, που το προσδίδεται αυτό;
Δ. Χ : Ακούστε, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Εγώ δουλεύω για τον κόσμο και δεν δουλεύω τον κόσμο! Νομίζω αυτό τα λέει όλα!
Α. Δ : Κύριε Δήμαρχε, δεν σας κρύβω ότι πριν συναντηθούμε, γύρισα σχεδόν όλο τον Δήμο και δεν παρατήρησα λακκούβες, σκουπίδια και μπάζα και γενικά πρόσεξα ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι από τους καθαρούς Δήμους της Αττικής. Πως το έχετε καταφέρει αυτό;
Δ. Χ : Καθημερινά βγαίνει συνεργείο με άσφαλτο και όπου υπάρχει λακκούβα κλείνει, όσο για τα μπάζα και τα σκουπίδια, η υπηρεσία καθαριότητας είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους πολίτες ώστε να σημειώνονται όλα τα προβλήματα και να δίνονται άμεσα λύσεις. Εμείς εδώ ως διοίκηση, δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στη ποιότητα ζωής των δημοτών και πιστεύω ότι ανταποκρινόμαστε με μεγάλη επιτυχία.
Α. Δ : Πείτε μας για αυτό το ωραίο πάρκο που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή.
Δ. Χ : Βρισκόμαστε στο Δημοτικό Πάρκο Φλοίσβου το οποίο είναι εκτάσεως 80 στρεμμάτων και έχουν αναπτυχθεί οι εξής δραστηριότητες, παιδικές χαρές που καταλαμβάνουν 13 στρέμματα και είναι για διάφορες ηλικίες παιδιών, μικρό θέατρο, χώροι άθλησης και για ΑΜΕΑ με όργανα εξωτερικού χώρου, βοτανόκηπος, θερινός κινηματογράφος και αναψυκτήριο. Έχουν φυτευτεί 3.500 δένδρα τα οποία βλέπεται τι μέγεθος έχουν πάρει και έχει και 32.000 τ.μ γκαζόν και φυσικά καλλωπιστικοί θάμνοι. Είναι ένα έργο που έγινε με μεγάλο μεράκι, με τις υπηρεσίες του Δήμου, με ιδιωτικές πρωτοβουλίες, με δωρεές και όλο αυτό που βλέπεται έχει κοστίσει στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου 220.000 ευρώ. Όλοι οι δρόμοι που βλέπεται μέσα στο πάρκο, είναι από ψυχρά υλικά και δεν απορροφούν την ακτινοβολία του ήλιου, αλλά την ανακλούν με αποτέλεσμα η θερμοκρασία εδώ να είναι μείον δυόμιση βαθμούς από ότι είναι στον αστικό ιστό.
Α.Δ : Πείτε μας, πόσο στοιχίζει η συντήρηση του πάρκου ετησίως.
Δ. Χ: Στοιχίζει 17.000 ετησίως συν ΦΠΑ και το έχουμε αναθέσει σε μία ιδιωτική εταιρεία συντήρησης πρασίνου, όπου δύο άνθρωποι ασχολούνται καθημερινά από το πρωί με κούρεμα, λίπασμα, ξεχορτάριασμα, κλάδεμα και βέβαια ο γεωπόνος ο οποίος παρακολουθεί τα δένδρα και όπου χρειάζεται παρεμβαίνει και στην σύμβαση που έχω κάνει, όποιο δένδρο ξεραίνεται υποχρεούται να το αντικαταστήσει.
Α. Δ : Ο Δήμος έχει κέρδη από το πάρκο;
Δ. Χ : Ο Δήμος κερδίζει πρώτον από τον κινηματογράφο γύρω τις 65.000 ευρώ την σεζόν, παίρνει το 10% των εισιτηρίων και 3.000 ενοίκιο του περιβάλλοντα χώρου που έχει αναπτύξει τα τραπεζοκαθίσματα. Επίσης παίρνει τώρα 8.500 ευρώ από το αναψυκτήριο και τα έξοδα πλέον του Δήμου είναι ο φωτισμός και το πότισμα που γίνεται με την ΕΥΔΑΠ, έχω φροντίσει όμως και έχω κάνει ένα σταθμό όπου έχω δεξαμενές, φέρνω νερό από γεωτρήσεις, και έτσι ελαττώνω τα έξοδα του ποτίσματος του πάρκου.
Α. Δ : Κύριε Χατζηδάκη, θα ήθελα να κλείσουμε την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση με την εξής ερώτηση. Με την εμπειρία πού έχετε ως κυβερνήτης πολεμικών πλοίων και ως Δήμαρχος ποιο δύσκολα τι κυβερνάται, ένα Αντιτορπιλικό, η ένας Δήμος;
Δ. Χ : Ποιο εύκολα κυβερνάται το Αντιτορπιλικό γιατί εκεί ο κόσμος είναι πειθαρχημένος, ενώ στον Δήμο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνει το αυτονόητο!

Για το «pitsounicity.gr» και την εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ»
                         Αντώνης Δεωνάς
Ακολουθούν φωτογραφίες από την ξενάγηση στο Πάρκο του Φλοίσβου.