ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 07 Ιουνίου 2015 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Γράφει ο Αντώνης Δεωνάς

«Αφιερωμένο στη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάσαμε προχθές»

Άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα αισχίστου είδους αυτή η πυρκαγιά, που επηρεάζει και μπορεί να στιγματίσει,

όχι τρεις γενιές που λέγεται από διάφορους «παρλαπίπες επιστήμονες» αλλά περισσότερες, επειδή κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το περιεχόμενο που καίγεται, γιατί είναι άκρος τοξικό και οι βλάβες που δημιουργεί είναι ανεπανόρθωτες. Βέβαια, υπεύθυνη για την κατά τόπους λειτουργία τέτοιων ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών) είναι η Αντιπεριφέρεια και η εν λόγω  συγκεκριμένη ιδιωτική μονάδα από όσων γνωρίζουμε, είναι η παλαιότερη (από εποχής Κώστα Λαλιώτη) και που έπαιρνε χρόνια, πιστοποίηση ανακύκλωσης από την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). 

Η σύμπτωση πάλι και με αυτή την πυρκαγιά, είναι ότι προκλήθηκε και αυτή Σάββατο, ότι γινόταν δηλαδή  και πρόσφατα στο ΧΥΤΑ Φυλής και σε ότι άλλο έχει σχέση με τα σκουπίδια, όπου συμπτωματικά έπιανε φωτιά Σάββατο -Κυριακή και αργίες...Μεγάλη σύμπτωση! Πάντως, γεννιούνται πολλά ερωτηματικά για την συγκεκριμένη μονάδα που χρήζουν απαντήσεων όπως : Επεξεργαζόταν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά; Η μήπως, έπαιρνε και σύμμεικτα σκουπίδια, προερχόμενα από νησιά; Έχει  όντως άνοιγμα δεκάδων εκατομμυρίων σε τράπεζες; Είχε πάρει στο παρελθόν, πολλές ενισχύσεις; Ετοιμαζόταν όπως ακούγεται, να γίνει διαχειριστικός έλεγχος; Και εν πάση περιπτώσει, όταν θα σβήσει η φωτιά με το καλό, θα υπάρχουν απαντήσεις;  Η μήπως θα τηρηθεί και εδώ σιγήν ιχθύος, ότι έγινε και με τη φωτιά στο ΚΔΑΥ της  ΕΠΑΝΑ πριν δυο χρόνια που δεν μάθαμε ποτέ τι συνέβη!

Και μια τελευταία απορία που την είχα πάντα από τότε που «ανακατεύομαι» με τα σκουπίδια και που επανήλθε πάλι με την σημερινή φωτιά, το πως η επιστήμη, δεν έχει προχωρήσει και δεν έχει βρει λύση στο θέμα κατάσβεσης τέτοιων πυρκαγιών που θεωρείτε περιβαλλοντικό έγκλημα και αφήνονται να σβήνουν μόνες τους, αφού πρώτα, έχουν κατακαεί τα πάντα!

Τέλος, καλό θα είναι βέβαια, ο ΕΔΣΝΑ ιδιαίτερα τώρα στην Αττική πού έχει διαβαθμιδικό χαρακτήρα και που εκπονεί το νέο περιφερειακό σχεδιασμό, με βάση το νόμο 4042/2012 που αφορά την ''Ποινική προστασία του περιβάλλοντος''  να εντάξει στις αρμοδιότητες του και την ευθύνη λειτουργίας των ΚΔΑΥ, γιατί ως γνωστό τα περισσότερα λειτουργούν και δρουν ανεξέλεγκτα, ενώ γίνεται λόγος και για «μαφία των σκουπιδιών».

Πιο Δημοφιλή