ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 02 Ιουνίου 2015 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: Ενόψει της διαδικασίας μεταφοράς του Αποτεφρωτήρα, οφείλουμε να δίνουμε το παρών στον πολυμέτωπο αγώνα


Με τη σημερινή της απόφαση η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, κάνοντας πράξη τη νέα πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, αποφάσισε,

στο μεταβατικό διάστημα της διαδικασίας απομάκρυνσης του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων του Συνδέσμου, να προχωρήσει στην εκμίσθωση του Αποτεφρωτήρα άμεσα, με την πιο ανοικτή μορφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την πλειοδοτική δημοπρασία,  πετυχαίνοντας:
Α)  να κερδίσουν οι πολίτες τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή: τα 11.5 εκατομμύρια που λόγω της υφιστάμενης σύμβασης «μπήκε μέσα» ο Σύνδεσμος καλύπτοντας τη διαφορά  στον ανάδοχο συν τα περίπου 4 εκατομμύρια που θα εισπράξει ο Σύνδεσμος από το νέο ανάδοχο τα επόμενα τρία χρόνια).
Β) να απαλλαγεί ο Σύνδεσμος από το βραχνά των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων, οι οποίες ανέρχονται σήμερα σε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ.
Γ) να μειωθεί κατά περίπου 5%  το κόστος που πληρώνουν οι Υγειονομικές Μονάδες , το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 1.7 ευρώ ανά κιλό. Με τη σημερινή απόφαση προωθείται, με διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες, στο νομοθετικό πλαίσιο του ΠΔ 270/1970 και του νόμου 3463/06,  η πλειοδοτική δημοπρασία, για την τριετή εκμίσθωση του Αποτεφρωτήρα.  Παράλληλα η Εκτελεστική Επιτροπή επανέλαβε ότι το αποτυχημένο σε όλα τα επίπεδα, μοντέλο της Φυλής, θα πάψει να λειτουργεί στο πλαίσιο αυστηρού χρονοδιαγράμματος. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο η ΕΕ έχει αποφασίσει τη σύσταση Επιτροπής Απομάκρυνσης του Αποτεφρωτήρα, η οποία και θα διερευνήσει τους όρους μεταφοράς του Αποτεφρωτήρα. «Όμως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο, δεν μπορεί να χρησιμεύει ως άλλοθι για αδράνεια», τόνισε η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τεθούν όροι και κανόνες στη συνέργεια με ιδιωτικά συμφέροντα έτσι ώστε «να μην απομειωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των απορριμμάτων». «Ενόψει της διαδικασίας μεταφοράς του Αποτεφρωτήρα, οφείλουμε να υπερψηφίσουμε την εκμίσθωση και να δίνουμε το παρών στον πολυμέτωπο αγώνα», κατέληξε, παρατηρώντας ότι πρόκειται για «ιστορική απόφαση»,
η οποία «ενισχύει το ρόλο του ΕΔΣΝΑ».

Πιο Δημοφιλή