ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Αττική: Έως την Κυριακή οι λίστες με τις πληγείσες περιοχές

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει έως την Κυριακή (26/10/2014) τον σχεδιασμό των χαρτών από τις πληγείσες περιοχές μαζί με τις τεχνικές εκθέσεις.

Οι χάρτες και οι εκθέσεις στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών εντός των οποίων θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τη σφοδρή νεροποντή στην Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής οποία σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει πως από το πρωί (25/10/2014), μηχανικοί, με επικεφαλής τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Κεντρικού Τομέα, Δυτικού Τομέα και Δυτικής Αττικής επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές.

Ήδη ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, γνωστοποίησε στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τις πληγείσες περιοχές.

Επίσης η Περιφέρεια, από το βράδυ της Παρασκευής συντονίζει και συμμετέχει σε επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων, καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων, στους δήμους: Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Ιλίου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, Περάματος, κ.α.

Ύστερα από σχετικά αιτήματα των δήμων Ιλίου και Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, η Περιφέρεια απευθύνθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τη Δευτέρα (27/10), μετά από αίτηση των επιχειρήσεων, θα ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών που προκλήθηκαν, από Επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής.
Οι επιχειρήσεις, όπως ορίζονται στο άρθρο 36 του ν. 2459/1977, ΦΕΚ Α 17, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15 – 17, 115 47, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 2132063663, 2132063655).

Διευκρινίζεται ότι για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πολιτών, για επισκευές κύριας κατοικίας ή αντικατάσταση οικοσκευής κλπ, αρμόδιοι είναι οι οικείοι Δήμοι.

Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά έχουν ξεκινήσει εργασίες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες της νεροποντής από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (25/10).

Συγκεκριμένα ενεργοποιήθηκαν συνεργεία, τα οποία άρχισαν να εργάζονται από το βράδυ της Παρασκευής:

  1. Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο οδόστρωμα και στα φρεάτια, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος της Ιχθυόσκαλας ενώ απομακρύνθηκαν φερτές ύλες από τον δρόμο.
  2. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αν. Παπανδρέου αφού έγινε απάντληση υδάτων από τις σήραγγες της λεωφόρου. Πάντως, μέχρι το απόγευμα συνεχίζονταν οι εργασίες στην σήραγγα, στο ύψος της Πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνεργεία μηχανικών της Π.Ε. Πειραιά έκαναν επιτόπιες αυτοψίες στην πλ. Ιπποδαμείας, στον Πειραιά, στην Παλαιά Κοκκινιά, στην Αγία Σοφία Πειραιά (οδό Αιτωλικού), στο Κερατσίνι και στο Πέραμα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και την καταγραφή καταστημάτων και επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης είχε διαδοχικές συναντήσεις συνεργασίας με τους δημάρχους Πειραιά Γ. Μώραλη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο και Περάματος, Γ. Λαγουδάκη.

Την Κυριακή το πρωί στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών σε εμπορικά καταστήματα.

Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βασιλείου με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές.

Ξεκίνησαν από το δήμο Φυλής – Άνω Λιοσίων και από το ρέμα Εσχατιάς, στο οποίο εμφανίστηκαν και τα σημαντικότερα πλημμυρικά φαινόμενα. Διαπιστώθηκε ότι Νότια της Αττικής οδού και συγκεκριμένα παραπλεύρως της οδού Ανεξαρτησίας, υπήρχαν σοβαρότατες ζημιές στα πρανή του ρέματος σε μήκος 800μ. Είχαν γκρεμιστεί τοιχία, που κατέστρεψαν και τμήμα της οδού Ανεξαρτησίας.

Στο Δημοτικό διαμέρισμα Ζεφυρίου στη συμβολή των οδών Ιλισού και Βούρβαχη στο ρέμα Εσχατιάς ξεθεμελίωσε το οδόστρωμα στην οδό Ιλισού, αποκαλύφθηκαν φρεάτια ομβρίων, και κατέρρευσε τοιχίο της γέφυρας, με ταυτόχρονη καθίζηση και αποκάλυψη φρεατίων. Στο δήμο Ασπροπύργου στο ρέμα του Αγίου Ιωάννη λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ παρασύρθηκε πεζογέφυρα και λίγα μέτρα πιο πάνω αποκαλύφθηκε αγωγός καυσίμων.

Το κλιμάκιο της Περιφέρειας διαπίστωσε ζημιές σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, και σε αγροτικές καλλιέργειες. Κοινό ήταν το συμπέρασμα με τους δημάρχους Χρίστο Παπού και Νίκο Μελετίου ότι κυρίως απαιτείται επείγουσα αποκατάσταση των πρανών και συνολική διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς. Επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στην οδό Ανεξαρτησίας και στην Ιλισού στο δήμο Αχαρνών. Οι υπηρεσίες συζήτησαν και με κατοίκους της περιοχής.

Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα

Από το πρωί του Σαββάτου συνεργεία της ΠΕ και των Δήμων καταγράφουν αναλυτικά τις ζημίες στην ΠΕ Δυτικού Τομέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρο Σχινά και συνεργάτες της Περιφέρειας επισκέφτηκαν πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αθήνας (π.χ. οδοί Φιλιππιάδος, περιοχή Κλειστού Γυμναστηρίου Περιστερίου, Τσαλαβούτα κ.α.), όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους και δεσμεύθηκαν για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων τους. Η βασική δέσμευση ήταν η σύνταξη μελέτης από την Περιφέρεια για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος στη οδό Φιλιππιάδος.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν την ορθότητα της ένταξης αντιπλημμυρικών έργων της Δυτικής Αθήνας στον Περιφερειακό Προϋπολογισμό.

Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα

Σήμερα (25/10) το μεσημέρι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Ερμίνα Κυπριανίδου μαζί με το Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Αριστείδη Βασιλόπουλο, επισκέφτηκαν την οδό Σκρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, που υπέστη ζημιές από τη χθεσινή βροχόπτωση.

Συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις καθώς και η προώθηση μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης, για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος στην περιοχή.

 

Πιο Δημοφιλή