ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 20 Αυγούστου 2014 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Για την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, ορίστηκε τελικά η δικάσιμος η οποία θα κρίνει ποιος τελικά θα είναι ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.


Στο εκλογοδικείο Πειραιά οι πρωτοδίκες που θα οριστούν μετά από κλήρωση θα εξετάσουν τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης μετά από ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Μαϊου που είχε καταθέσει ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Σπύρου Πανά. Η τελική απόφαση αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η παράταξη του κ. Σπ. Πανά, όπως ο νόμος του δίνει το δικαίωμα, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, κατέθεσε ένσταση επί του αποτελέσματος και ζήτησε να επανακαταμετρηθεί το σύνολο των ψηφοδελτίων της δεύτερης Κυριακής. 

Να θυμίσουμε ότι νικητής των εκλογών ανακηρύχθηκε ο συνδυασμός του Γρ. Κωνσταντέλλου με 12 ψήφους διαφορά.

Η επανακαταμέτρηση τελείωσε στα μέσα Ιουνίου, όπου και καταγράφηκαν ευρήματα και από τις δύο πλευρές τα οποία και θα εξεταστούν από το αρμόδιο δικαστήριο.

Όπως είχε αναφέρει το vimaonline.gr, αν εξαιρέσει κανείς τη διαδικασία της ανακαταμέτρησης, η οποία γίνεται άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ενστάσεις περνούν πλέον από τις δικαστικές αίθουσες και συνήθως η ολοκλήρωσή τους είναι χρονοβόρα. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα πρέπει να λυθεί το δυνατόν συντομότερα και για αυτό τον λόγο πιέζουν τις δικαστικές αρχές για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Το παραλιακό μέτωπο, ο Αστέρας Βουλιαγμένης και άλλα σημαντικά θέματα χρειάζονται "μόνιμο δήμαρχο" και όχι δήμαρχο που θα αναμένει δικαστική απόφαση, επισημαίνουν.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Μετά και την επίσημη ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών από το πρωτοδικείο, εντός δέκα ημερών ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου κ. Σπύρου Πανά όπως ορίζει το άρθρο 48, κατέθεσε ένσταση στο εκλογοδικείο Αθηνών ώστε να εξεταστούν τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο εντός δέκα ημερών μετά την κατάθεση της ένστασης να ορίσει ημερομηνία εκδίκασης, όπως και έγινε.

Με τη σειρά του ο κ. Κωνσταντέλλος έχει δικαίωμα να καταθέσει αντένσταση τρεις ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Αυγούστου και να θέσει ενώπιον του δικαστηρίου τα δικά του ευρήματα. Η αντένσταση του κ. Κωνσταντέλλου θα εξεταστεί, μόνο εάν το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης είναι υπέρ του κ. Πανά. 

Η ένσταση του κυρίου Πανά θα εξεταστεί στο Εκλογοδικείο το οποίο θα απαρτίζεται από 3 Πρωτοδίκες που θα οριστούν μετά από κλήρωση ανάμεσα σε 25 Δικαστικούς. 

Οι ενστάσεις εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο, στην περιφέρεια του οποίου έχει την έδρα του ο οικείος Δήμος ή η Κοινότητα. Δηλαδή δεν προβλέπεται άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων των Τριμελών Διοικητικών Πρωτοδικείων, παρά μόνο αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΗ σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και εφ' όσον δεν αλλάξει τίποτα από την εκδίκαση των ενστάσεων θα διαμορφωθεί ως ακολούθως: 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
(Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη Πόλη για να ζεις)Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάρης
Βαδάσης Χρήστος 
Μπραϊμνιώτη Μαρία 
Παπαμιχαήλ Βασίλειος 
Αργυροπούλου Λυδία 
Μιχαλόπουλος Βασίλειος 
Βάσης Νικόλαος 
Ζυγούρης Νικόλαος 
Δήμας Ιωάννης 
Σφέτσας Κωνσταντίνος 

Δημοτικοί Σύμβουλοι Βούλας Σωτηρόπουλος Παναγιώτης 
Καραγιάν Ωσαννά 
Ψαλλίδας Νικόλαος 
Βαμβασάκης Δημοσθένης 
Τσιριγώτη Ηλέκτρα 
Ανδριόπουλος Μιχαήλ 
Καγεώργης Γρηγόριος 
Χατζηστεφάνου Φιλάρετος 
Κασιδόκωστας Παντελής 
Αγαλιώτης Ιωάννης 

Δημοτικοί Σύμβουλοι ΒουλιαγμένηςΓεωργουλόπουλος Διονύσιος 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
(
Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης)Δημοτικοί σύμβουλοι ΒάρηςΑργυρουδάκης Ελευθέριος 
Δρόσος Παρασκευάς 

Δημοτικοί σύμβουλοι Βούλας Σπύρος Πανάς 
Σίνα - Χόβρη Μαρία 
Μπελετσιώτης Δημήτριος 
Κιούκης Δημήτριος 
 
Δημοτικοί Σύμβουλοι ΒουλιαγμένηςΚοντονής Διονύσιος 
Κασιδόκωστας Νικόλαος 

"Κύμα ενωμένων πολιτών"
Δημήτρης Δαβάκης 
Βαλάτας Σπυρίδων 

"Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης"

Θάνος Ματόπουλος 

"Δημοτική Βούληση"

Δημοσθένης Δόγκας 

"Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης"

Κώστας Πασακυριάκος 

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και πως κατανέμονται οι έδρες και στα Τοπικά Συμβούλια εδώ. 


πηγή :  vimaonline.gr

Πιο Δημοφιλή