ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 07 Ιουλίου 2014 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Στα Αστυνομικά Τμήματα παρουσιάστηκαν 1.536 δημοτικοί αστυνομικοί

 

 

Στα Αστυνομικά Τμήμα που έχουν διατεθεί προσωρινά παρουσιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, χωρίς ωστόσο να έχουν καθοριστεί τα ακριβή καθήκοντά τους.

 

Μάλιστα, έδωσαν το «παρών» με την ίδια στολή με την οποία υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ αναμένεται τα διακριτικά αντικατασταθούν με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι να αποφασισθεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όσοι παρουσιάστηκαν σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι πήγαν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κ.λπ.

Ωστόσο σε σχετική διαταγή αποσαφηνίζεται ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσωρινή τοποθέτησή τους δεν μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται, ενώ παλαιότερα έχει διευκρινιστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Θα εκτελούν οκτάωρη πρωινή υπηρεσία από κοινού με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς των υπηρεσιών που θα τοποθετούνται προσωρινά κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα ως Παρασκευή) και σύμφωνα με το ωράριο εργασίας που θα επιλέξουν οι ίδιοι από το προβλεπόμενο για τους δημόσιους υπαλλήλους (07.00-15.00, 07.30- 15.30, 08.00-16.00, 08.30-16.30 ή 09.00-17.00).

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της θεωρεί λάθος την τοποθέτηση των ημοτικών αστυνομικών στην αστυνομία και την τροχαία και κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για: «προβληματική εκπαίδευση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν ολιγωρία που ενδέχεται να αποβεί μοιραία».

 

Πιο Δημοφιλή